Jeg har laget mange varianter av denne grøten, og jeg synes alle er like gode. Mandel og nøtte-mel grøt er en god og mettende grøt som holder deg stappmett i flere timer, og passer dermed bra for eksempel til frokost eller som kveldsmat
Jeg har laget mange varianter av denne grøten, og jeg synes alle er like gode. Igjenposter denne oppskriften på denne kjempegode grøten jeg hadde til frokost idag
Er du like glad i sjokolade og havregrøt som jeg er. Kok opp væske og havre. - 1 dl store havregryn- 2 1/2 dl væske (vann,melk)- 1 ts 100 % kakao- Noen dråper søtningsmiddel (Stevia, Natreen osv. Rør rundt på lav varme og la den putre i 6-8 minutter. - Kokkeliten 1 dl store havregryn- 2 1/2 dl væske (vann,melk)- 1 ts 100 % kakao- Noen dråper søtningsmiddel (Stevia, Natreen osv
Høst = grøttid for meg, og selv om vi har hatt en fantastisk deilig høst frem til nå, og rene juli-temperaturer de siste dagene, har jeg funnet frem Grøtboka mi
Jeg elsker grøt og lager meg ofte lavkarbomandelgrøt eller rømmegrøt til frokost eller kveldsmat, men idag ville jeg prøve noe nytt så jeg kom frem til denne grøten jeg deler oppskrift på her idag- som ble kjempegod
Grøt-grøt-grøt. Vi får ikke nok av det. Server grøten med friske bær og litt flytende honning. Kok opp melken med vaniljestangen, og ha i bygg- og havregryn
Ha fløte/vann i en liten kasserolle og visp inn JBK og mandelmel, salt, smør og natreen (eller annen søtning) gi det et oppkok, skru ned på middelshøy varme og rør om til grøten er passe tykk (du kan justere med væske eller mer JBK til ønsket tykkelse på grøten) Rør inn eggeplommen mot slutten av koketiden
Jeg snitter opp et kors på hvert av rundstykkene. Avkjøl på rist. Hei. Side jeg er veldig glad i gjærbakst med rugmel,lagde jeg derfor disse rugrundstykkene for ikke så lenge siden
For en ekstra smak til havregrøt kokt på vann, tilsett litt eplemost mot slutten av koketiden. Hel vaniljestang eller kanelstang kan også kokes sammen med havregryn
sammalt kveite. 1,3 kg sammalt kveite. 200 gr fin sammalt rug. 200 gr fin sammalt rug. Eg har begynt og alltid ha eit bakeprosjekt på gong, det vil sei, eg har ei bolla med lokk som står på kjøkkenbenken
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.