Server med et dryss fersk basilikum, godt brød og pasta eller ris. Pasta med pesto. 4-6 personer500 gr karbonade- eller kjøttdeig, (evt bland halvparten med kjøttdeig av svin)1 skiver tørr loff1 stort eller 2 små egg2-3 ss parmesan1 rød chili2 fedd hvitløkBladpersilleSalt og pepper. 1 Mozzarella2 bokser hakkede tomater eller et glass pastasausPasta. Eller kjøp en pakke i butikkenTilsett sausen eller tomatene og skru ned varmenLegg over skiver av fersk mozzarella og sett på et lokkLa det småkoke i 3-5 minutter til osten har smeltet. 500 gr karbonade- eller kjøttdeig, (evt bland halvparten med kjøttdeig av svin)
I original"oppskriften" (plukket den opp på et matprogram på BBC Food) skal smørbrødet også varmes i ovn, men jeg synes den smaker bedre kald og passer perfekt som lunsj eller lett middag en varm sommerdag
Disse potetene er grovmost og rørt inn med finhakket hvitløk, vårløk og persille. Så har de fått smak av bèarnaise saus og en god neve med revet ost som gir de en cheesy kjerne og et sprøstekt ytre
Satser på at dette er siste rest av vinteren, så vi får bare ta det med godt humør. Fremgangsmåte Stek kyllingkjøttdeig med tomatpuré, krydder og frosne spinatputer
- Start med potetmos. Bruk en ''potetmoser'', mos potetene, kjør i kjøkkenmaskin sammen med litt melk, smør eller olje, pepper og gjerne litt chicken&steak krydder
Bland alt sammen med den ukokte pastaen i en ildfast form. Gjerne med brød og/eller salat. Dette er en av de beste, enkleste kyllingrettene jeg har laget på lenge
Med noen billige rotgrønnsaker som tilbehør, ble det en rimelig, enkel, men god middag. Kok opp blandingen, under omrøring, i en kjele med resten av melken
Til en stor ildfast form (cirka 4 porsjoner)600 gram karbonadedeig200 gram brokkolitopper2 gulrøtter (gjerne flere, men det var de to siste jeg hadde)1 glass tomatsaus (gjerne hjemmelaget, eller pizzasaus som jeg hadde stående, jeg hadde oppi røkløkstrimler
Gratinerte bakepoteter eller dobbeltbakt poteter kjenner ingen grenser når det kommer til fyllet. Vi snakker i utgangspunktet om potetmos blandet med masse digg, for så å gratinere i ovnen
God og ganske sunn hverdagsmiddag, med masse gode smaker. Stek paprika, rødløk, squash, minimais, hvitløk og chili i en stekepanne med litt smør eller olje, til løken er blank og grønnsakene passe møre
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.