La løken frese medkjøttet, rør om så den ikke svir seg. Nå er retten kanskje i ferd med å gå litt i glemmeboken, men den bør absolutt frem fra glemselen igjen, for dette er en kjempegod gryterett
Tilsett kjøttet. Skum av kjøttfettet som du bruker til saus. 2 timer – til kjøttet er mørt. La margbeinene koke med de siste 15-20 minuttene. 1 kg grytekjøtt av reinsdyr
Det salte lammekjøttet har fått koke en stund, flesket er lagt i, og løken med istukne nellikspiker gir, sammen med laurbærbladene en deilig smak til retten
Det krever bare litt planlegging med laksen ellers er dette stort sett plankekjøring. Jeg er helt forelsket i kombinasjonen og klarer ikke la være å tenke i de baner når jeg skal lage en forrett med laks
Ingredienser 1 side laks med skinn 3 ss salt 5 ss sukker 2 ss nykvernet sort pepper Rikelig med grovhakket dill 5 ss akevitt (eller etter smak) Fremgangsmåte Kvern litt [. ] 1 side laks med skinn
Gni inn kjøttetmed honning. Sett fatet i kjøleskapet, snu kjøttet en gang til dagen. Krydre med hvit pepper eller andre krydder du liker (vanligvis tar jeg litt kajennepepper)
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.