Nå er det gresskar sesong, og jeg var nysgjerrig på om det ville fungere med denne store godsaken. Siden gresskar har noe søtaktig smak, valgte jeg butternut (flaske gresskar) altså den litt runde avlange
Syltet gresskar er friskt og litt søtt tilbehør til både storvilt og fugl. Gresskaret kokes kjapt i lake sammen med friske krydder som ingefær, chili, grønne kardemommefrø, fennikelfrø og kanelstang
Vi pynta med vimpler i sort og orange i taket og på vegger, jeg hadde "carved" et gresskar for å ha det som lykt, vi hadde mange gøye påfunn, gresskarsuppe m/carri og brød, og cupcakes og kaker - og det beste av alt
I mellomtiden drasser jeg digre gresskar hjem fra butikken, finner den største kniven jeg har, og kjører knivbladet som en Frankenstein inn i det stakkars hodet
det er jo egentlig bare vanlige gresskar, men perfekte nå som vi nærmer oss Halloween. ) Du har kanskje sett min forrige blogpost om de hvite gresskarene og disse er laget på samme måte, men siden det var en liten detalj jeg ikke var helt fornøyd med sist, måtte det gjøres igjen
Gresskar er ikke bare dekorasjon til Halloween, men også sunn og smakfull råvare. Her har du ovnsbakt og saftig gresskar med karamellisert overflate i selskap av ras el hanout og frisk rømme
Vi er allerede langt inne i oktober, og gresskar kan virkelig sies å være denne månedens grønnsak. Gresskar er i sesong på høsten, og vi kan både spise det og pynte med det
Det er gresskartid og gresskaret blir kanskje i hovedsak benyttet til å lage lykter. Men er det ikke gøy å kunne benytte mer av gresskaret og ikke kaste restene
Siden det snart er Halloween ble valget å utfordre trykkoker’n med gresskar og til å trylle fram en herlig suppe med inspirasjon fra Modernist Cuisine…
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.