Denne auberginen er fylt med røde linser – billig, proteinrikt og supergodt. Jeg ble spurt om jeg kunne lage mer mat med veganske, proteinrike ingredienser og det er klart jeg kan
I denne deilige suppen finner du gode grønnsaker, røde linser, kokosmelk og den er godt krydret med cayennepepper og karrypasta - tilsammen ble dette en nydelig og mettende suppe
) I kveld hadde vi feiring med barna og et vennepar med deres barn. Jeg måtte jo bake noe av gresskaret jeg hadde til overs, så da prøvde jeg meg på gresskar cupcakes, og de ble veldig saftige og gode
Nå er det gresskar sesong, og jeg var nysgjerrig på om det ville fungere med denne store godsaken. Varm curry paste med creme fraiche, tilsett vann og kok i noen minutter til sausen tykner litt
Ha tilbake i kasserollen og bland inn persillevinaigrette. Jeg bruker som regel puy- eller belugalinser, de holder formen godt også etter koking, men alle typer grønne linser funker bra
Ikke bare med retter som syriske familier spiser hjemme eller ute – men først og fremst med retter inspirert av smakene, luktene og matkulturen man finner i dette området av verden
Vi pynta med vimpler i sort og orange i taket og på vegger, jeg hadde "carved" et gresskar for å ha det som lykt, vi hadde mange gøye påfunn, gresskarsuppe m/carri og brød, og cupcakes og kaker - og det beste av alt
Skaver ut innmaten og klør meg i hodet etter idéer for hva jeg skal gjøre med hjernemassen i år. I mellomtiden drasser jeg digre gresskar hjem fra butikken, finner den største kniven jeg har, og kjører knivbladet som en Frankenstein inn i det stakkars hodet
) Du har kanskje sett min forrige blogpost om de hvite gresskareneog disse er laget på samme måte, men siden det var en liten detalj jeg ikke var helt fornøyd med sist, måtte det gjøres igjen
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.