5. Ha
i mesteparten av vårløken, men hold igjen littegrann til garnityr
200 gram
hvetemel
150 gram
sammalt hvete grov
50 gram
sammalt spelt
6 ts
bakepulver
0.5-1 ts
salt
1 beger
rømme
1 dl
vann
2. Ha
i rømme og vann.
4. Du
kan dele deigen i 8 deler som du legger utover på bakepapir og klemmer litt flate, eller du kan dele deigen i 2 deler som du klemmer litt flat og skjærer kryss i, slik at det blir enkelt å bryte i krysset. Jeg gjorde det siste, fordi det er lettvindt. Dryss over bittelitt sammalt speltmel (jeg gjør det kun fordi jeg syns det ser dekorativt ut, så du kan skippe det).
Scones trenger ikke hevetid, og et stort pluss er at de er groveog full av sunne næringsstoffer. Nyt sammen med en kopp kaffe og deilig pålegg, når kulda herjer på utenfor
Scones er raskt å bake da det ikke er gjærbakst ogdermed kreves ikke heving. Og, det er ikke vanskelig å be meg med på Kaffebønna, "bønna" på folkemunne, på en god kopp kaffe
FacebookGoogleGrovesconesmed et hint av sitron. Grovesconesmed et hint av sitron. Nystekte sconesmed masse digg pålegg, nytraktet kaffe og litt sjokolademelk i glasset – da snakker vi frokost da, dere
Sconesmed smør og syltetøy slår aldri feil. Det er deilig i blandt med korte uker også. Disse scones'ene er enkle å lage og er kanskje litt sunnere enn lyse scones
Planen var ikke å blogge mer i dag. Løsningen ble derfor scones. Innboksen renner over av påmeldinger til Din sunne livsstil og helgen er helt klart over for denne gang
Disse sconesene passer godt til brunsj, og er nesten “sunne” da det er grovt mel i. Hell vannet av rosinene og bland dem forsiktig inn i deigen sammen med valnøttene
Nå har jeg til ogmed klart å putte disse superbæra inn i grovescones, og de ble kjempe gode. Jeg er superfan av gojibær og prøver å putte det i så mye som mulig av det jeg spiser, både i grøter, salater, frokostblandinger og smoothies
De finnes i alle mulige varianter og egner seg dermed til alt fra frokost til kakebordet. Phu, det er godt jeg glemmer fra gang til gang hvor mye spørsmål og styr det er i oppstarten, ellers tror jeg nok ikke jeg hadde gjort det flere ganger
da har cottage cheesen smeltet, ogsconesene er sprøe utenpå, og myke inni. Endelig på søndag bestemte jeg meg for å lage dem, og jeg kan med hånda på hjertet si at det er noe av det beste jeg har smakt på lenge
Jeg toppet sconsene mine med parmesanost, timian ogchiliflakog det ble skikkelig supergodt. Om du ikke orker heving og gjærdeig, er scones et godt og sunt alternativ, og i tillegg mindre tidkrevende
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.