Pensle med vann og dryss på solsikkekjerner. uten bakepapir om du har plater med hullsom meg). Tilsett siktet spelt til deigen er jevn og slipper bollen
Tenkte jeg ville bytte ut deler av hvetemelet medhavremel ,og det ble kjempegodt. Deilig med helg igjen, var på kafè med ei venninne i går, og i dag får jeg middagsgjest
Disse lages medhavremelog cottage cheese som gjør dem groveog proteinrike. Sammen med litt frukt og bær er dette en næringsrik og mettende frokost som smaker godt
Og resultatet av dette bakeprosjektet deler jeg med dere i dag. Så i dag prøvde jeg ut en oppskrift på enkle, grovehavre scones, som jeg kan ha med i matpakken når jeg begynner på skolen igjen
Disse er gode helt ferske, med smør og marmelade eller syltetøy. Fortvil ikke, bak deilige scones til frokost, eller hva med å lage din egen versjon av afternoon tea til mamma
Ha dette i sammen med mel og salt for så å kna dette til en jevn og fin deig. De hever seg ikke mye, men du kan prikke dem litt med en gaffel om du vil være på den sikre siden for å unngå luftbobler
Valget falt derfor på grove muffins med mandler oghavre. 200 gram semper fin mix50 gram semper ren havre50 gram mandelmel/finhakkede mandleren neve Fibrex1/2 ts salt 2 ts bakepulver 2 egg1 dl frokostjuice4 dl vann3 ss olivenolje *Bland alt det tørre, ha over egg, juice, vann og olje og bland det hele. La det stå og svelle mens ovnen varmes tl 220 grader. Ha det hele over i smurte muffinsbrett og stek i ca 15-20 minutter. Se også oppskrift på muffins med gulrot og paprika 200 gram
Baker du medspelt blir dette lav-FODMAP, men jeg liker å inkludere litt havremel eller havregryn. Et generelt tips når du baker medspelt er å ha i litt appelsinjuice eller lignende
Ha i kaldt vann og honning, og rør det kjapt sammen med en sleiv til det er godt blandet. Strø godt med mel på benken eller et bakstbord når deigen er ferdighevet
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.