Det var dårlig med fersk fisk i Ottestad i dag -og det fristet ikke å kjøre til en butikk med bedre. utvalg, så jeg brukte frossen torskefilet i denne gryten
Vill man dryga ut soppan ytterligare så tillsätter man torskrygg som får koka med i soppan. Fredag och det kanske kan passa med en medelhavsinspireradfiskgryta till middag
Skjær løken i tynne skiver, rens sjalottløken og hakk hvitløken, ha mere smør/olje på stekepannen og la all løken surre til den begynner å få litt farge før du heller den i gryten med kjøttet
Ha grønnsakene tilbake i gryta sammen med kjøttet. Ha litt mer olivenolje i gryta og brun kjøttet i omganger (slik at det faktisk blir stekt og ikke kokt) Ikke rør så mye rundt, men la kjøttet ligge et minutt eller to på hver side, slik at det får en deilig stekeskorpe på alle fire sider
Torsk bakt i ovn er noe av det beste jeg vet, fisken blir saftig og velsmakende, ingen fiskekasserolle, ingen fiskelukt og fisken blir helt perfekt "kokt"
Og man kan vel si at det som fungerer med skrei fungerer like så godt til torsk, selv om man heller skulle ønske at man fikk tak i skrei, da sesongen er noe begrenset
Jeg hadde kjøttet i slow cooker på Low i seks timer før jeg begynte med resten av gryta. Her kan du enten koke kjøttet på forhånd eller la det koke i gryta, uansett skal det stå en stund
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.