600-700 gram
blandete rotgrønnsaker (jeg pleier å bruke gulrøtter, purre og poteter. Denne gangen hadde jeg i en stang stangselleri og litt fenikkel også. Det var ikke dumt)
Jeg har valgt å bruke de små stekepølsene som er i butikkene nå, denne her heter Salsiccia og er godt krydret, er nydelig på smak og passer veldig godt til en slik grønnsaksform, og er veldig god sammen med maiskolber
Tenkte å friste med en veldig god grønnsaksform i dag som er en fin mandagsmiddag. #mat #økologisk #renmat #vegetar #grønnsaksform #søtpotet #halloumi #kjøttfri #kosthold #sunn #helse
Ingen kan beskylde meg for å lage sexy mat, men den er enkel og praktisk og smaker godt. Denne formen kan igjen varieres alt etter hva du skulle finne på å ha i kjøleskapet
Denne retten står godt alene med bare godt brød ett glass med rød og levende lys nå på seinsommeren. En super enkel grønnsaksform som gjør seg selv i ovnen
Grønnsaksformen kan også brukes som tilbehør til annen mat. Uten dere hadde jeg ikke orket å blogge – så takk for alle kommentarer, all støtte og motivasjon, og at dere deler deres tanker og historier med meg
Pass på at kyllingen er gjennomstekt før du strør ost over, for jeg fant ut at kyllingen var rå når jeg hadde stekt formen med ost og trodde at det var helt ferdig
Krydre til med salt og pepper før du steker alt midt i ovnen i ca. Slik gjør du detVarm opp ovnen til 180 °C varmluft eller 200 °C på over- og undervarme
(English below) Så denne her var et lite eksperiment for aldri hadde jeg smakt ostekake med eple før og langt mindre bakt det men tenkte at det måtte da gå an
Denne paien laget jeg medsmuldrelokk, men jeg syntes lokket ble litt vel søtt- så neste gang tror jeg bare at jeg lager litt mer deig, og lager et gitterlokk i stedet
Jeg har laget hjemmelaget lammekraft på forhånd, og har du ikke det, så bruk sjyen fra grønnsakene etter endt steketid til å lage rødvinssaus (saft fra lammet dryppes ned til grønnsaksformen)
Ved behov tilsetter du en spiseskje eller to med vann. Gå i gang med smuldredeigen. Følg på med smør, brunt sukker, sammalt speltmel, havregryn og kanel, og kjør videre til alt er blandet og begynner å smuldre seg
Varier med ulike krydder, urter og tilleggsgrønnsak etter smak og behag. Server gjerne med ris, potet, søtpotet eller lignande om du ønsker det, eller lur inn poteter/søtpoteter i sjølve gratengen
Hva med å lage en lettvint og kjempegod Smuldrepai med rabarbra og vaniljekrem denne sommermandagen. Syrlige rabarbra smaker deilig sammen med søt vaniljekrem
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.