Silda oppbevares kjølig i glass med lokk og kan serveres etter ett døgn eller to. Av en halvkilo spekesild har vi laget små glass med flere ulike smaker, som serveres med godt brød i jula
Legg sild, rødløk, purre og dill lagvis i et stort glass eller en krukke, strø sitronpepper mellom lagene og hell den avkjølte laken over silden til slutt
Nydelig mild og velsmakende julesild, kan virkelig anbefales. Både kryddersild og vanlig spekesild kan brukes, men legg silden et par timer i melk før tilbereding
Røkelaks er populært som forrett eller som en lunsjrett, denne lille retten her smaker fantastisk godt på begge måter, med den nydelige eple/fennikelsalaten og den syrlige kremen på toppen
Det er snart jul, og for mange er det tradisjon medsild til jul. Den eneste grunnen til at jeg lager dette nå, er Matbloggsentralens utfordring i samarbeid med Godfisk/Norges Sjømatråd
Har du røkelaks til overs etter koldtbordet. Da kan du prøve å lage ovnsbakt røkelaks til middag. Legg poteter, hvitløk rødløk, tomater, røkelaks og basilikum/dill lagvis i en ildfast form
eller gresk yoghurt. Nå skal det sies at jeg er ekstra glad i røkelaks så dette her er noe av det beste jeg vet, men det er ingen ting i veien for at du også vil elske denne sprø deilige skiven med laks og en himla god dressing
Serveres på rugbrød med en rømmeklatt eller som den er. Skjær rødbeter i terninger eller i julienne (fyrstikkstore staver)Kutt sila i tynne skiver på skrå
Dersom silda er veldig salt, kan du vatne den ut (i kaldt vatn) eller lege den i ei skål med mjølk ein liten halv time, før du tørkar av bitane med kjøkkenpapir
Røkelakseller ørret er tingen og sammen med en herlig og smakfull pepperrotrømme blir retten komplett - enkelt og ikke minst lekkert dandert på nanbrød
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.