Lørdag brukte jeg denne i marinade til kylling, i kebaben, og i rømmedressingen. Lag et glass og ha i kjøleskapet,så har du enkelt tilgjengelig gode smaker
Fisk (kan godt være noe annet en laks, det gjør seg kanskje bedre med lys fisk). )Buljong om du vil (jeg brukte en liten terning fiskebuljong)IngefærChili (jeg brukte en halv grønn chili)SjalottløkGulrot (det var ikke så verst faktisk
Vi liker å eksperimentere litt med krydder og marinader. Curry paste, søt chilisausogingefær, setter en spicy smak på retten, og marinaden gjør kjøttet saftig
Først ut er en enkel linsesuppe som smaker deilig av karri, chiliog koriander. Ny jippo tenkte jeg og bestemte meg for at jeg ikke skulle kaste meg på den trenden, selv om jeg flere år tidligere hadde fått med meg prognoser om fremtidige råvaremangler og kjøtt produsert i laboratorier
Imens grønnsakene koker kan du begynne med torsken og spekeskinken. Hakk løk, fenikkel, ingefær, hvitløk i middels store biter, og gulrøttene i litt mindre biter
Fres hakkede hvitløk, ingefærogchili i olje på over middels sterk varme, i en wokpanne eller i en panne med høy kant, til hvitløken får noe gylden farge
Ta kjelen av platen og kjør suppen glatt med en stavmikser. *Jeg har ferdigmost chiliogingefær på glass i kjøleskapet - kjøpt i vanlig dagligvarebutikk
Foliebakt salmalaks medchili, ingefærog friske urter. Hos oss er det tradisjon å ha god søndags middag med dessert uansett søndag, ogmed påske i tillegg så må det bli godt
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.