2. mens
mikseren går måler du opp alle de andre ingrediensene, samt rive gulrøttene og hakke sjokoladen.
30 cm
som du har smurt på forhånd med enten formfett og mel eller med bakepapir og formfett
5 min
til for å være sikker på at den ikke er rå. hvis den er rå vil kaken synke på midten og du er nødt til å kaste hele kaken og starte på nytt igjen, og det vil jo være dumt og ikke minst så vil det gå utover økonomien
200 g
romtemperert smør
500 g
siktet melis
400 g
philadelphia
2 ts
vaniljesukker/essens/frøene fra 1 vaniljestang
1. pisk
først smør og melis til det er hvitt og fluffy!
De var først en nyhet, men folk likte dem så mye at gulrotkake ble standard dessert. Saftig og myk kake med et hint av krydder med en hærlig ostekrem som er myk som fløyel
Når man bruker mye fryst frukt er det vanskelig å kjøre mye samtidig. I går brøt jeg nyttårsforsette mitt, tenk at jeg klarte det førse mandag i februar, etter en så lang og god måned med trening
Ikke ta kakao på den øverste kremen før rett før du skal servere Tiramisuen, ellers vil den trekke til seg mye fuktighet fra kremen, smaksmessig gjør ikke dette noe, men det ser bedre ut når kakaoen akkurat er drysset på
Vi har ikke så mange sorter julekaker, men hva gjør vel det, når man har verdens beste gulrotkake. Tilsett resten av det tørre vekselsvis medsmeltet smør
Jeg hadde en formening om at den var så sunn siden den inneholder masse revet gulrot, mandler og rosiner, men når man tilsetter tilsvarende mye sukker så vet jeg ikke helt, hehe…
And passer utmerket som festmat på for eksempel nyttårsaften som en variasjon til kalkun eller til en romantisk middag (her er også andebryst en god idé)
Bland inn potetmel, melk, hvitløk og sjalottløk. Tapas betyr egentlig “å dekke til” og var opprinnelig små stykker brød med pålegg, som ble brukt til å dekke over glasset for å holde fluer og insekter borte
Rør ut maizenna med litt kaldt vann, ha litt av den varme suppen i, og tilsett blandingen i suppen. Selv om jeg definitivt ikke er noe suppe-menneske, falt denne riktig godt i smak
Blandsammen krydderet i ei lita skål. Ribberull hører julen til for meg. Hjemme hos oss spises den også opp såpass raskt at jeg slipper å ha den i saltlake
Blandsammen krydder, mel og bakepulver og rør inn det tørre i eggeblandingen. Bland inn olje. Denne gulrotkaken er enkel å lage, den smaker supergodt og blir bare enda bedre av å stå et par dager i kjøleskapet
Jeg brukte en hel andmed skinn og uten bein. Det er kjempe enkelt å lage og kjøttet smaker så nydelig at jeg synes det er greit med enkelt tilbehør av raskt wokede grønnsaker i sesamolje og soyasaus
Legg det over i gryten med hvalkjøttet, dryss over hvetemel og bland alt godt sammen. Til den litt syrlige retten Biff Stroganoff passer hvalkjøtt utmerket
(Hvis du ikke ønsker lange strimler med gulrøtter i kaken, så kan du kjøre strimlene i food processoren i et par sekunder) Tilsett miksen fra food processoren, og blandsammenmed gulrøttene
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.