Høst = suppesesong, så nå er det bare å tenne stearinlysene, høre på vinden og regnet som pisker mot ruta og nyte en stor skål med fyldig og varmende gulrotsuppe
Imens grønnsakene koker kan du begynne med torsken og spekeskinken. Når grønnsakene er møre lager du en jevn suppe med stavmikser, eller blender om du ønsker en enda finere suppe
Kjør suppa glatt med en stavmikser og smak til med salt, pepper og limesaft. Med litt sprøstekt bacon eller noe annet salt på toppen (saltede frø eller spekeskinke for eksempel) blir dette virkelig et snaddermåltid
Så når du har lyst på forandring på måltidet med kylling, prøv denne varianten. Jeg vet at det ikke er så vanlig å tenke på indisk måltid med grønn farge (såfremt det ikke er en rett med spinat), det mest vanlige er rød eller gul farge på sausene på grunn av gurkemeie
Gulrotsuppe blir aldri kjedelig, og nå som det begynner å bli høst, er dette den perfekte middagen. Når du har kjørt alt, siler du suppen, og smaker den til med limesaft og salt
Topp suppen medkorianderog noen chiafrø, og server gjerne med godt brød til. La dette stå å putre noen minutter, før du tilsetter resten av kokosmelken, gulrøttene, grønnsaksbuljong, sitronsaften og en neve grovhakket koriander
Derver med litt koriander(fin smak og farge) og godt brød. Koriander som du pynter med før servering. Når gulrøttene har kokt, og du har vært oppi med stavmikser, ingefærog kokosmelk(ikke avbildet) rører du inn honning og det du ønsker av litt pepper el chili
Jeg overrasket meg selv med hvor sunn og enkel jeg klarte å gjøre denne gulrotsuppen. Og selv om den hverken inneholder fløte eller smør så skal jeg (være så beskjeden å) si at det er den beste gulrotsuppen jeg har smakt
Rør inn en liten neve finhakket koriander om ønskelig. Fyldig og søt med kraftig ettersmak av chilli. Denne suppa er kjempeenkel å lage, og passer veldig godt på slapsete høstkvelder som denne
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.