Det tar litt tid, men hvis man har en formiddag til å pusle med dette er det vel verdt tiden. Hønsefrikassé føles veldig fransk, gammeldags og sofistikert
Dryss på hakket persille og server hønsefrikasséen straks med nykokte poeter. For å få god smak på kraften, bør du la en oppkuttet gulrot, et stykke oppdelt purre og noen biter av persille eller sellerirot koke med
Smelt smør i en gryte og lag en jevning ved å spe med speltmelet. Spe med kraften og fløten. Når all væsken er tilsatt og sausen har fått en fin konsistens smakes det til med salt og pepper
Rør sammen smør og mel i en kjele og spe med kraften til sausen er passe tykk. Smak til med salt, pepper, litt sukker, presset sitron og en fløteskvett
Fordelen var at det som skulle brunes ble mer håndterlig, og resten kunne kokes kraft på, og dermed bli til den kjøttsuppen oppskriften sier skal tilsettes etter hvert
Sprengt høns – kokt med rotgrønnsaker og servert med rotstappe og dillsaus av kokekraft. Ha salt i bunnen av en stor bolle eller spann, og legg et lag med høns over
Smelt smør, rør inn melet og spe med litt og litt kraft. Smak deg frem med salt. Legg kjøttet på tallerken, hell rikelig med saus over og legg grønnsaker og poteter ved siden av
Slik lager du hønsefrikasse. 28. 01. 2017 kl. 11. 50 i. mat. Ingen kommentarer. Hei. Hønsefrikasse er sunn og god gammeldags husmannskost - og ikke minst rimelig
Men så fikk jeg tips om å prøve medsitronsmak av en av mine kjære lesere. Frem til nå har jeg prøvd med bringebærsmak og eplesmak, og begge deler var en suksess
( kan spises med en gang). 4) Etter 20 minutter tar du den kokende laken av varmen og tilsetter en og en gelantinplate opp i laken under rask omrøring med visp. 6) Hell så den varme blandingen opp i en liten langpanne / form kledd med bakepapir. 13) Legg delighten lagvis i en plastboks med bakepapir / matpapir og godt med mel mellom lagene
Så ulempen med lavkarbo er at man må bake sin egen mat og ta med. Denne ostekaka ble faktisk helt nydelig, og med litt pisket krem blir den nok helt perfekt
Hadde med denne på jobb for en stund tilbake, og den ble fort spist opp. Start med geleen og avkjøl. Kjør kjeksen i foorprosessoren,tilsett sjokoladen så den blander seg med kjeksen
Gjerne med bakepapir i bunnen. Legg på et lag med blåbær på den stivnede jordbærostekaken For det neste laget skal du gjøre det samme som sist, men med sitrongelepulver istedet for jordbær
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.