Jeg hadde spiret mel stående i et norgesglass. Men så oppdaget vi at det manglet siktet fin spelt og noe raffinert hvitt sukker vil vi ikke bruke i utrengsmål, hverken svigermor eller undertegnede
Dessverre, fordet er virkelig mye godt som kan tilberedes med disse gode råvarene. I Italia har vi prøvd Trippa, eller kumage, men det falt ikke helt i smak
Denne kaken går i en langpanne, desverre har ikke jeg det så lagde i springform. Jeg synes at det kunne vært en litt mer flytende røre, så kanskje litt mindre mel, eller større kopper
Begynn forsiktig så ikke suppen blir for sterk, men den må være litt "heftig". Her er detikke bare 5-om-dagen, men 10-om-dagen. 1 l vann + 1 dl senere for å erstatte fordamping. 1 l vann + 1 dl senere for å erstatte fordamping
Jeg velger i denne oppskriften å innbille meg at det mettede fettet beskytter karbsene mot å danne alt for mye akrylamid (siden detteikke er mat vi spiser til hverdags tenker jeg at det er aller viktigst å behandle hverdagsmaten med skånsom varme og riktig behandling for et helsebringende resultat)
La det hele koke opp litt og tilsett gjerne litt fløte for å runde hele greia av. Det fine med å lage medisterkaker fra bunn, er at barna syns det er moro å hjelpe til å trille før medisterkakene stekes
Bland sammen alt det tørre, og tilsett melk og vann til det blir en passelig deig. Fordelen med bakepulver er at du nå kan sette rundstykkene rett i ovnen uten for heving
Det holder seg godt i et par dager, vist detikke blir oppspist med det samme……. Det finnes utallige oppskrifter og mange youtube snutter, så bare søk og få inspirasjon
Hvis du ikke har forventninger om noe annet så skjønner du med en gang at dette er godt. Dessverre så var det slik i heimen den dagen at da jeg sa fløtegratinerte poteter så var forventningen disse fløtekokte potetene så "noen", "smakspanelet", osv ble skuffet
Men det ble sporenstreks filetert og salta, skal lage seilaks av det. Ikke mye aa skryte av. I går var konemoren med meg ut, vi for over fjorden og inn Onarheimsfjorden der vi prøvde oss rundt Fjæreflua et par timer
Jeg hadde store planer om flotte middager og masse bilder som skulle tas for å vise dere. Denne uken har vært fylt med en hel haug av ting å gjøre, og mine ledige minutter har værtforbeholdt Gabriel
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.