Ostekake er et flott alternativ når man skal leve lavkarbo. Fjerner man kjeksbunnen og bytter ut sukker med Sukrin eller Tagatesse, blir den skikkelig LCHF.
Denne oppskriften hadde vi skrevet ned i en oppskriftsbok i påvente av en passende anledning, og Hannes fødselsdag var en sådan. Her kommer oppskriften
6 plater
gelatin
150 gram
Tagatesse (eller Sukrin og litt ekstra flytende søtning)
knus kjeksen og bland den sammen med kanel og smeltet smør. Ostekake er alltid frisk og godt. ) å nå som blåbærene er så gode så passer det jo ekstra godt å lage denne
– Vask lime fruktene med lunkent vann og tørk. Om du har litt sansen for sprø og digg paiskorpe med en fløyelsmyk små syrlig krem inni toppet med pisket luftig krem så der dette kaken for deg
Eg valgte også å smake til med pressa limesaft for å få litt sitruspreg på jordbærsausen - smaken fra panna cottaen kom igjen i sausen og det var veldig godt
Bland alt i en foodprossessor og nyt med en gang. Et godt tips er å alltid ha frosne bær i frysen, og frys ned banan delt i små biter så har du nesten alt klart
Om du liker hele bær i blåbærsyltetøyet kan du gjøre som barna mine, og mose bæra med et potetstapper, for så å røre inn sitron og sukker med frysepulver etterpå
De er saftig og full av blåbær, og passer perfekt sammen med en god kopp kaffi eller te. sammen resten av melet med sukkeret, bakepulver, natron, salt og appelsin zest
Nå har jeg laget retter med dette ”vidundermelet” i alle kategorier på bloggen. Jeg syns det har vært en lærerik utvikling i bloggen min, forhåpentligvis også for dere
Her i huset spises blåbær som de er i sesongen, gjerne tredd på strå av små barnehender eller de fryses hele til smoothies, te og til å ha på pannekaka, søtet med yacon og stevia
Plasser en spiseskje medblåbær i midten av hver deigsirkel og legg en teskje sukker, og deretter samle alle endene av deigen i et sted og klemm forsiktig
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.