Den passer til det aller meste.Min kollega Olivier i butikken på Løkka har laga denne oppskriften, så takk til han! Jeg er takknemlig! Du trenger: 2 paprika
Harissa er en chilipaste bestående av pipi-piri chili (gjerne andre chilityper også) og olivenolje. Du får kjøpt harissa i de fleste grønnsaksforretninger
I dag har jeg endelig fått laget hjemmelaget Harissa. Harissa er en sterk, nordafrikansk krydderpasta. Denne oppskriften gir en veldig sterk Harissa, så hvis du ønsker en mildere versjon trenger du bare kutte ned på mengden med tørkede chili
Visp sammen harissa, rødvinseddik og extra virgin olivenolje. 1 ts harissa. 1 ts harissa. Mais. Bare ordet bringer umiddelbare assosiasjoner til grillmat
Hvis man vil ha en sterkere smak kan man ha litt mer av harissaen over couscousen. Bland vann, olivenolje, 1 ts harissa og en klype salt i en ildfast skål. 2 ts harissa
1 ts harissa. 1 ts harissa. Disse kyllingklubbene smaker skikkelig snadder. Når du blander krydderet selv i en morter smaker og lukter det helt utrolig friskt og godt
Stek under grillelementet i et par minutter til osten er smeltet og gyllenHummus og harissa. Miks harisa med oljeSnitt søtpoteten og tilsett hummus, topp med feta og ha harissaoljeChilibønner
KyllingfiletMarinade1 1/2 dl friskpresset sitronsaft1/2 dl olivenolje2 ss Lys Sirup og tilsett 1 ts revet ingefær2 ts Harissa krydderblandning (se oppskrift under)Bland sammen ingrediensene til marinaden i en tykk plastpose. Harissa krydderblanding2 ss chilipulver2 ss paprikapulver1 ss malt koriander1 ss malt spisskummen1 ss chiliflakes eller 2–3 røde pepperfrukter1 ss grovmalt svartpepper1 ss salt1 ss Brun Farin5 revne hvitløksbåter1/2 dl olivenolje1/2 dl kokende vann Kjør alle ingrediensene i en mikser eller morter til en grov masse
Jeg marinerte den med harissa og urter, og dampet den med hvitvin i aluminiumsfolie. 1 kalkunfilet, omtrent 300-400 gram2 ss finhakket dill, mynte og persille1 sitron, finrevet skall og saft1 ss harissa1 skvett hvitvin150 gram kokte byggryn (evt. Bland sammen saft og finrevet skall fra 0,5 sitron, 1 ss av hver av de finhakkede urtene og harissaen
Harissa er en tunisisk chilipasta som er utbredt over hele nord-Afrika. Forskjellige områder, ja til og med familier, tilsetter forskjellige krydder men hvitløk, karve og korianderfrø er ansett som det som gir harissa sin karakteristiske smak
Du lager en urteolje ved å blande finhakket hvitløk, chili, persille, harissa og en god olje. Bland dette sammen med olje, salt, pepper, harissa og paprikapulver
Ta vannet som du blandet med safran og hell over harissaen. 3 ts harissa. Når fisken har fått sprøtt og gyllent skinn på begge sidene, ta 3 ss med harissa og legg oppå fisken. 3 ts harissa
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.