I år skal vi feire julaften hos svigerforeldrene mine,. så julemiddag slipper jeg å tenke på i år. Men man kan jo lage ribbe selv om det ikke er julaften
De siste årene har vi hatt urøkt pinnekjøtt på julaften. Superkokken Hellstrøm viste for noe år siden, en ny måte å tilberede pinnekjøtt på, og den har jeg tatt til meg og utviklet videre
Pinnekjøtt er min julefavoritt. Det blir ikke jul før hele huset dufter av lammesidene som damper på kjøkkenet og venter på å bli spist, som årets beste måltid
Pinnekjøtt som er klart, kjøttet har sluppet knoklene. Pinnekjøtt er noe som hører julemiddager til. Denne gangen ble den ganske tidlig på grunn av besøk fra det store utland
Å koke pinnekjøtt i leirgryte er utrolig smart. Kjøttet beholder saftigheten og koker ikke tørt. Sett gryten med kjøtt i ovnen og la den bare stå der i 2-3-4 timer, alt etter hvor høy temperaturen er
1. Lag ketchup. Flå tomatene først - skjær et kryss i toppen av tomatene og skjær ut stilken. Legg i kokene vann til skinnet slipper, omtrent 30 sekunder
Hellstrøms pepperbiff (uten sous vide). Dette er min variant av kveldens rett fra Masterchef – jeg byttet ut potetgull med potetfondant, da det er min soleklare favoritttiberedning av potet, og jeg kan egentlig styre meg litt for alt som er frityrstekt
Påsken er her og det forbinder jeg med lam i ulike varianter…. og en hare eller to selvsagt. Idag inntok Sviddå hvilemodus men trykkoker’n fikk kjørt seg
Skal man tro vestlendingene blir det ikke jul før pinnekjøttet står på bordet. Nå er det nå slik at det ikke bare er vestlendingene som nyter den herlige og unike smaken av saltet pinnekjøtt i løpet av julen, da nordmenn flest har begynt å få øynene opp for denne maten i nyere tider
Tomatsuppen Hellstrøm hadde besvimt av. 28. 11. 2016 kl. 16. 44 i. Supper. 2 kommentarer. Mandag er kjøttfri dag eller meat free monday om du vil, nå skal jeg ikke skryte på meg at jeg er konsekvent, men det hender
Mitt kosthold blir helhetlig først når jeg kan hente det beste av det beste fra alle matverdener, nemlig Hellstrøms gode, enkle og sunne (ja kjernesunne) middagsretter, og blant annet Superdamene i Supernatures tips og kunnskap på hvordan implentere naturlig mat med fullspekket næring i mitt daglige kostholdet, og så finner jeg noe i Sofie Hexebergs lavkarbo- trend, noe (mye) innen rawfood, noe fra Jamie Oliver, osv
Pinnekjøtt er tradisjonsmat og tilberedes akkurat likedan hvert eneste år. Hos oss bruker vi pinnekjøtt på juleaften og som oftest på nyttårsaften også
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.