Helstekt entrecote er enkelt å tilberede hvis du bruker steketermometer, da har du full kontroll og kan ta ut kjøttet akkurat når det har oppnådd rett temperatur
Entrecôte er kjøttet som sitter mellom ribbena på dyret. Sett et steketermometer i kjøttet, og legg det i en ildfast form sammen med sjalottløk og urter fra pannen
Men uansett, påsketid er en god anledning til å ta grillen frem for de som ikke synes det er noe poeng å stå ute med bevernylon og lommelykt for å lage mat
Før jeg gjør noe som helst så sørger jeg for å tørke av kjøttet med kjøkkenpapir. Brun steken på alle sider å få en god farge jevnt over før varmen halveres og smør og hvitløk legges i pannen sammen med kjøttet
Mens entrecôte hviler stek potetene i ovnen, 225 0C ca 40 min, avhengig av størrelsen på potetene. Entrecôte ( fra kalv eller storfe) , mørnet , beregn ca 175 g kjøtt pr person
I dag prøvde jeg meg på helstekt mørbrad -og vet du hva. Krydre kjøttet med blandingen. Skjær soppen i skiver og brun dem i en panne med smør og olje, sammen med finhakket sjalottløk
Helstekt laks med purre og sitron er for meg den klassiske måten å tilberede laks på. Legg laksefileten med skinnsiden ned i en langpanne kledd med aluminums folie
Vi liker å eksperimentere litt med krydder og marinader. Og til fredagskosen, er det deilig med en lett, enkel og smakfull rett, som heller ikke er for dyr i innkjøp
and, and kjernetemperatur, andefett, appelsinsaus, asiatiske krydder, duck, helstekt and, helstekt and med kinesisk five spice krydder, helstekt fugl, hvordan steke and, kinesisk five spice, konfiterte poteter, krydderblanding and, krydderrub til and, sczechwan pepper
Og det ble mottatt med mye "mmm" begge gangene og "kan jeg få skje til sausen. Begge gangene serverte jeg med hasselbakte poteter, den ene gangen med en smør og hvitløksblanding og den andre gangen med smør og ost på
Kle kyllingen med hvitløksbåter og rosmarin og gni den inn med en deilig marinade av honning, sitron og smør, og stek sammen med hele persillerøtter, poteter, hvitløk og sitron
Jeg synes alltid at det er et lite prosjekt å sette igang å tilberede helstekt kalkun, men dette sitter nok mer i hodet mitt (i og med at kalkunen er så stor) enn det faktisk er i praksis
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.