Ta ut innmatposen av kalkunenBind opp kalkunenmed hyssing så ikke vinger og lår sprikerFyll kalkunenmed stuffingenGni kalkunen inn med sitron og pensle med smeltet smør som er blandet med salt og pepperSkjær løk og gulrot, og evt andre rotgrønnsaker og legg de sammen med vann i bunnen av langpannenStek kalkunen en halv time pr
Rotgrønnsaker som tilbehør. Jeg synes alltid at det er et lite prosjekt å sette igang å tilberede helstektkalkun, men dette sitter nok mer i hodet mitt (i og med at kalkunen er så stor) enn det faktisk er i praksis
) I år feiret vi med gode venner, fordelte matlagingen litt utover, og koste oss veldig. Selv stod jeg for kalkun og waldorfsalat - ikke vanskelig å lage noen av delene, men som nybegynner tok det litt tid
Pensle kalkunen godt med smeltet smør blandet med salt og pepper. Fyll stuffingen i kalkunen. Grovhakk nøtter og frukter og fres det lett i stekepanne med litt smør
Som tilbehør foreslås rosenkål anrettet rundt rødkål som en tilsatt finhakket surret løk, friske eller hermetiske, hakkede fikner og litt frisk, revet ingefær
Når du tar kalkunen eller kyllingen ut av ovnen, kan du bruke en gaffel (eller to) til å sette dyret på høykant, slik at all kraften får rent ut av den og ned på stekebrettet med resten av kraften
Så herlig Nina, med hjemmelaget rødkål. Håper alt er bra med dere. 20. 12. 2012 kl. 21. 40. Din oppskrift høres spennende ut og den skal prøves til neste ribbemiddag
Jeg serverte det som tilbehør til helstekt mørbradbiff av elg, med aspargesbønner og rødvinssaus. Jeg serverte dette med en helstekt mørbradbiff av elg, som jeg først brunet i panne, deretter etterstekte sammen med potetene
I dag prøvde jeg meg på helstekt mørbrad -og vet du hva. Krydre kjøttet med blandingen. Skjær soppen i skiver og brun dem i en panne med smør og olje, sammen med finhakket sjalottløk
Helstekt laks med purre og sitron er for meg den klassiske måten å tilberede laks på. Legg laksefileten med skinnsiden ned i en langpanne kledd med aluminums folie
And passer utmerket som festmat på for eksempel nyttårsaften som en variasjon til kalkun eller til en romantisk middag (her er også andebryst en god idé)
Skjær opp kjøttet og server med ønsket tilbehør. Tilbehøret varierte jeg også litt. Og det ble mottatt med mye "mmm" begge gangene og "kan jeg få skje til sausen
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.