3 som
er hjemmelaget sjokade, og nr.4 er en nøttefri variant som er god for magen . Prøv du også, og lag et mye sunnere melkefritt sjokoladepålegg uten hvitt raffinert sukker.
80 g
sjokolade, gjerne mørk (jeg bruker denne allergivennlige)
80 gr
hasselnøttsmør (oppmalte hasselnøtter, gjerne ristet)
1-2 ts
agave
En liten klype salt (uansett type)
2 ts
hasselnøttolje eller annen smaksrik olje
1 dl
(6 – 7 ss) usøtet vegansk melk
Ett par dråper stevia med smak (hasselnøtt, sjokolade eller vanilje&krem)
320 gram
valnøtter
2-3 ts
valnøttolje
1 klype
havsalt eller himalayasalt.
2 dl
sukrin+, 4 dl erythrotol eller tilsvarende søtning
2 ss
kakao
1/8 ts
salt
4 ss
smør eller margarin etter ønske (jeg bruker nøttesmør)
1 ts
vanilje ekstrakt
2 ss
vann
3 ss
arrowroot
200 g
økologiske svisker
1 håndfull
rå solsikkefrø
Litt vegansk melk, fløte, melk eller vann
30-50 g
rått kakaopulver
Søt til med ønsket alternativ til hvitt sukker eller steviadråper
Denne Nugattien er ikke bare svært enkel å lage, den er også sunn, og smaker helt fantastisk. Her er det skikkelig innevær, så vi har kost oss med å lage hjemmelaget Nugatti
som emulgator bruker jeg et egg som jeg rørte hurtig inn mens massen er varm( jeg gjorde det forrige gang jeg lagde sjokopålegg, var tom for egg denne gangen)Steriliser krukker og glass du vil ha pålegget i og ha i massen, avkjøl og sett kaldt
I helgen fikk jeg endelig testet den nye Nugatti Zero, og jeg er i ekstase. Uten tilsatt sukker og uten palmeolje er den like god og like sunn som den Nugattien/Nutellaen jeg selv lager
Pizza med kjøttdeig, løk,sjampinjong, bacon og pepperoni. - salt og nykvernet pepper. Eneste rådet jeg vil komme med er å steke soppen, hvitløk og løken i en liten stekepanne for seg selv
Disse knekkebrødene er fantastisk gode - og utrolig nok sunne. litt søttRør sammen alle ingrediensene og la deigen hvile i ca ti min så fiberhusken får svelle
Å lage egen sprudlende cider er langt enklere enn man kan forestille seg og milde himmel så godt. Siden har jeg nytt hjemmelaget eplecider på kveldstid
Idag er det Lasagne dag her i huset så nå holder vi på å lage det til middag, men siden det er søndag og helg så kommer en oppskrift på Tiramisu - en farlig god dessert
Mange er dessuten fulle av både den ene og den andre ingrediensen jeg aldri har hørt om. Mange, særlig voksne, er skeptisk til proteinbarer og forbinder det med svære muskelmenn på gymmet
Smak og tilbehør er opp til deg. Eggeplommer piskes med sukkeret til en fast eggedosis. I en egen bolle pisker du fløte til krem med vaniljesukker, deretter vender du eggedosisen inn i kremen
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.