Sausen tilberedes i vannbad. Du trenger en litt vid kjele, og en stekepanne, eller en større kjele med vann. I kjelen har du 1 teskje smør, de 3 eggeplommene, 1 spiseskje sitronsaft og en spiseskje vann. Rør hele tiden i vannbadet mens sausen varmes opp til ca. 40-50 grader(må ikke stivne eller trevles). Bland i det smeltede smøret litt etter litt mens du rører, men ikke ta med det hvite bunnfallet. Smak til med salt, pepper og evt litt mer sitronsaft. Selv har jeg i godt med hakket gressløk tilslutt. Skulle sausen skille seg har du i en spiseskje kaldt vann og rører godt. Kvern tilslutt litt pepper over.
Hollandaisesaus *. Hollandaisesaus. Lager hollandaisesaus. Kveite er en flat beinfisk i flyndrefamilien. Kveita er en rovfisk som lever av å spise annen fisk og annet liv som lever på og langs havbunnen
Når det er asparges å få kjøpt må du benytte sjansen for sesongen er så altfor kort. Asparges i seg selv trenger svært lite behandling og er nydelig i seg selv, men med dette tilbehøret blir retten en fantastisk fest
Hollandaisesaus4 ss vann1 ss hvitvinseddik 1 knivsodd pepperKokes i 5 min. Middagen i dag skulle vært en kjapp laksemiddag med pasta og posesaus, men endte opp med å bli noe mer tidkrevende
Når det er gjort, lager vi hollandaisesausen. Vi har en enorm mengde med påsketradisjoner. Iallfall har vi en enorm mengde med myter om påsketradisjoner
Hollandaisesaus. Dette er ikke en hverdagsfrokost, men en helgefrokost jeg elsker. Eggs Benedict. Retten stammer visstnok fra en restaurant i USA på 1860-tallet
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.