Hypertufa
"Karistugu"
"Karistugu"
  • Vurder denne oppskriften!
  • Din vurdering
Sammenlagt vurdering 0 0 vurderinger

Ingredienser

  • 2. Etter at du har blandet de tørre elementene, tilsetter du vann til massen er fast nok til å formes til en ball. Ballen skal falle fra hverandre når du holder den i hånden og rister lett på den.
  • 3. For å lage et firkantet trau, tar du først 4 cm av blandingen i bunnen av en pappeske, setter en mindre pappeske oppi og fyller opp med sementblanding. Lager du store trau, må veggene støttes opp for at de ikke skal sige ut, men for et lite trau er ikke det nødvendig.
  • 4. For å lage dreneringshull kan du stikke tykke pinner eller en vinkork i bunnen, som du fjerner når trauet er tørt. Du kan også bore hull senere.
  • 5. Når støpingen er ferdig, skal sementen herde i cirka en uke. Trauene bør dekkes med plast og vannes flere ganger slik at de ikke tørker utenpå før de er tørket inni.
  • 6. Etter et par dager, når hypertufaen har stivnet, men fortsatt er myk, kan du eventuelt avrunde hjørnene med en kniv og lage rissemønster med en stålbørste for å få et røffere uttrykk.

Instruksjoner

Kommentarer

Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.