Vi er ikke noen stor-spisere på lam i Bakkely,men denne lammegryten fikk virkelig ben å gå på. Jeg kjøpte en lamme-bog,Gubben beinet den ut og jeg kokte kraft
Et av påskens høydepunkter er høytidslammet. Jeg har ikke noe sousvide-utstyr, men man er ikke avhengig av det for å utføre en nokså kontrollert varmebehandling av kjøtt over lengre tid
- Salt og nykvernet pepper. - ca. - ca. - litt nykvernet pepper. - salt og nykvernet pepper. - Ca 1 kg lammestek uten ben. - 2-3 ss frisk rosmarin, finhakket. - 1 kg klasetomater. - 2 ts flaksalt. Bak i ovnen ved 180 grader i ca 10-15 min, eller til tomatene begynner å sprekke. -700 g sjalottløk. - 4 ss smør. - 2 ss honning. - 2 ss fersk oregano, finhakket. 2-3 ss frisk rosmarin, finhakket
Pass på at det ikke kommer nær beinetStek på 125 grader i 2 - 3 timer til termometeret viser 70 grader for rosa eller 76 grader for gjennomstekt. 8-10 dl stekekraft5 sjalottløk20 g smør5 dl rødvin1-2 ss soyasaus1 ss brunt sukker, balsmico eller ripsgeleSil stekekraften og tilsett evt vann med en god fond for å oppnå 8 dlFres finhakket sjalottløk i litt olje eller smørTilsett rødvin og la det koke ned til ca halvpartenSpe på med kjøttkraften og smak til med salt og pepperLa dette småkoke i 10 minutterSmak til med soyasaus og evt noe sødme i form av brunt sukker, ripsgele eller balsamocoeddikDersom du ønsker en noe tykkere saus lager du en jevning av kalt vann og hvetemel eller maisenna og tilsetter dette i en tynn stråle samtidig som du rører. 125 grader i 2 - 3 timer til termometeret viser 70 grader for rosa eller 76 grader for gjennomstekt. 8-10 dl stekekraft. 1-2 ss soyasaus
Ovner kan gi litt ulik steking, så det viktigste er å passe godt på underveis i grill-prosessen. 200-250 grader celcius. 6-7 min på varmluft og grillfunksjon så den får en fin stekeskorpe. 6-7 timer (pluss/minus)). 10-15 min
Stek i ovnen i 1,5-2 timer eller til steketermometeret viser 67-70 °C. La steken hvile i 15-30 minutter før den skjæres opp. Gratiner potetene midt i ovnen til osten er smeltet og gyllen, 15-20 minutter
Etterhvert som vi ble litt brisne av opptil flere apéritifer i form av den nye grønn te-cideren til Grevens som definitift blir en av sommerens suksessforfriskninger, begynte vi på sausen
. Det er påske og tid for lam. Vi hadde kjøpt inn en ferdig marinert lammestek denne gangen. Sammen med fløtegratinert sellerirot og jordskollgull ble det en perfekt middag på første påskedag
Franciska Munck-Johansen – House of Pictures. Saftige og myke sjokoladecupcakes med fløyelsmyk snickersfrosting toppet med karamell- og sjokoladesaus og biter av Snickers
Meny har generelt et bredt varesortiment (også økologisk mat) som jeg digger- og hvem gjør ikke det. Lammestek med kantarell- og potetgrateng med sjysaus
Idag var det lammestek på menyen, og jeg ble nærmest hoppende glad idet jeg tygde de første bitene- aromatene, sjyen, mør og saftig lammestek ga futt i smaksløkene
Salt - pepper. 2 - 2,5 kg. 1-2 ts tørket rosmarin eller bruk friske rosmarinkvister. 4-5 fedd hvitløk. La steken stå i 1,5 - 2 timer eller til termometeret viser 68 - 70 grader, da er steken rosa i midten, ved 76 grader er den gjennomstekt. 1-2 rødløk i båter. 2-3 gulrøtter. 2-3 beter (jeg har brukt hvit og gul). 6-8 små tomater. 25-30 minutter. 1-2 ss godt smør. 1-2 ts maizenna utrørt i litt kaldt vann. 1-2 ts tørket rosmarin. 4-5 fedd hvitløk. La steken stå i 1,5 - 2 timer eller til termometeret viser 68 - 70 grader, da er steken rosa i midten, ved 76 grader er den gjennomstekt. 1-2 rødløk i båter. 2-3 gulrøtter. 6-8 små tomater
Jeg er ikke alene om å mene at den kulinariske definisjonen på høst for en vestlending er lam. Prinsessen og jeg kom over noen fin fine stykker lammeribbe forleden og disse ville vi ha til middag siden både søskenbarn og storebror var i hus
Til dessert var det hjemmelaget lakris-is med bringebærcoulis. . Først av alt. God påske til dere alle. I riktig gamle dager hilste man hverandre med «Ja, han er oppstanden» når man møttes på 1
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.