Begynn med å skjære vannmelonen i to deler. Man trenger selvsagt ikke være ti personer for å kunne lage dette, men om man er færre anbefaler jeg å bare skjære opp en liten del av gangen, og heller spre det ut over flere dager
Rører du for lite blir de fylt av luft og rører du for mye flyter de for mye ut (mine ble rørt akkuratt for lite, noen av makronene ble akkuratt som marengstopper, litt fylt med luft)
I løpet av natten har grynene svellet og kjøleskapsgrøten er klar. Jeg tenkte at jeg skulle gi dere et supert frokosttips, og grunnen til at oppskriften kommer nå er fordi den kan og må lages i dag
Den av søstrene mine som har mest erfaring med gode, lettvinte og fornuftige kaker, de som alle liker og som de fleste kan bake, hun står bak disse kokos/havrekjeksene
Ikke kast dem. For å gjøre middagen mer komplett, stekte jeg noen svinestrimler i en stekepanne, som jeg blandet sammen med grønnsakene på slutten av baketiden
Jeg kom plutselig på at det var fotballavslutning og at jegav erfaring vet at der er noen ekstremt hyggeorienterte mødre som gjør alle disse avslutningene til et eneste stort etegilde
Jeg hadde ikke tenkt å gjøre det, men jeggjør det allikevel. Det må hun gjerne, jeg har ikke noe trøbbel med billig mat, tvertimot er jeg tilhenger av at man OGSÅ skal kunne spise mat som er rimelig og god
Jeg er en av dem som gjerne går litt over-the-top og ikke liker å gjøre ting hvis ikke det skal gjøres ordentlig, men alt behøver jo ikke alltid gjøres så vanskelig
Med mindre du legger mengder av krem oppå, som de gjør på R. Pynt gjerne kaka med strimler av gulrot, friske bær (ikke frosne, de safter seg og det blir ikke så delikat) eller hakkede valnøtter
Da lærte jeg at det ikke er lurt å bruke lunken smørkrem, og at den sikkert hadde hatt godt av en tur i kjøleskapet og bli avkjølt før den ble sprøytet på makronene
Det var en hyggelig samtale men jeg pressiserte at gjærbakst var min store kamel som jegikke klarte og svelge og det var nok en av de tingene som var utslagsgivende for at jegikke gikk videre
Nei, det gjørikke det. Jeg skulle ønske jeg kunne si at det var på grunn av det utrolig gode næringsinnhold, det er jo det vi leser over alt, men det er mest på grunn av at det har en utrolig god evne til å binne væske og svelle
Dette trenger du dersom du vil gjøre som jeg gjorde. Lykke til og fortell gjerne hvordan du gjør det. La det være den avstanden det er vist på bilde som jeg gjorde
Da er det tid for en varmende suppe av hønsekraften jeg alltid har liggende litt av i fryseren. Koking av høne er en takknemlig oppgave selv om det tar litt tid
Oppskriften er hentet fra en av de mange kokebøkene jeg har fått i bursdagsgave. Ok, jeg baker ikke denne hver eneste fredag, men få ting er så enkelt og så digg
De ser ikke så lekre ut her. Kort sagt jeg tok i bruk alt jeg rådde over av kunnskap og erfaring. DET VAR BARE TIL JEG BESTEMTE MEG FOR Å BRYTE DEN DÅRLIGE SIRKELEN
Listen nedenfor kan vel gi et lite hint til en viss repetisjon av maten jeg spiser, men i en travel hverdag er det godt å ha noen noen rutiner som sikrer at jeg hele tiden spiser mat som gjør det lettere og kontrollere blodsukkeret
Pasta med rucola500 g spaggetiRucolapestoParmesanRucuolaEventuelt noen cherrytomaterRucolapesto100 g rucuola1-2 fedd hvitløk50 pinjekjerner50 g parmesan1-2 dl olivenolje2 ts govt saltPestoen kan lages dagen før
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.