Ramsløk er jo i vinden som aldri før, og i den sammenheng tenkte jeg at jeg skulle ta det jeg hadde igjen etter en ramsløk burger og lage en pesto med litt norske ingredienser (eller nesten iallefall)
Pesto er en italiensk saus. En av de vanligste variantene, den genovesiske pestoen, består av basilikum, hvitløk, pinjekjerner, olivenolje og like deler av ostene parmesan og pecorino
Så hvorfor ikke lage en supergod pestohelt selv. Du kan smake til med salt selv, men om du skal ha pestoen som tilbehør til noe annet, må du huske at det ikke er så godt hvis den er altfor salt
In the meantime, prepare pesto. Serve warm with additional pesto on the side, and garnish generously with additional parsley, pine nuts, and vegan parmesan cheese
Det gir en helt unik smak. Pesto er så enkelt å lage at det er unødvendig å kjøpe ferdig på glass. Dette er en annerledes pesto laget med ristede pinjekjerner og smaksatt med soltørkede tomater og i stedet for italiensk Parmesan, har jeg brukt hvit geitost fra Rallarrosa stølsysteri
Jeg ikke laget sushi før, og har aldri visst hvordan den matretten fremstilles. Sushi viste seg å ikke være så vanskelig å lage selv som jeg hadde trodd, det gikk ganske raskt unna
Det er ingen hemmelighet at hjemmelaget er best – og dette gjelder ihverfall for pesto. Her har jeg brukt paranøtter istedenfor de svindyre pinjekjernene, og næringsgjær istedenfor parmesan i den klassiske pesto genovese
Jeg er veldig glad i pesto og her kommer en ny versjon som jeg har dilla på for tiden. Den inneholder cashewnøtter istedenfor pinjekjerner noe som gjør at den er billigere å lage + at den inneholder litt tomatpurè
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.