Du har kanskje ikkje merka det, men eg har ikkje vore veldig aktiv på denne bloggen i det siste. Eg hadde trudd at sommaren skulle by på mykje tid til baking og blogging, men fytti grisen så travel han har vore
Sukkerfri, heimelaga smil sjokolade. Publisert 26. 03. 2015 kl. 13. 01Kategori. Snacks. Kommentarer(0). Hei. Det er torsdag og helga, for å ikkje snakke om påska nærmer seg fort
Kvar sommar og haust rotnar tallause kilo med eple i hagen vår. Då kjennast det ekstra meiningsfullt å gjere klare store mengder eplemos for vinterlagring i fryseboksen
I dag skal eg snakke på Østlandssendingen (slå på radioen kl. 16. 30. ) om kva ein kan bruke dei rimelege svineribbene vi finn rundt om i butikkane til, og det å lage ein ribberull er både juletradisjon og god økonomi
Ei ny oppskrift som blir laga igjen og igjen, er denne deilige greske kyllinggryta. Oppskrifta kjem frå ei av mine favoritt kokebøker, nemlig Lotta Lundgren si kokebok «Om jag var din hemmafru«
Tirsdag var det tid for klubbkveld heime hos meg igjen. Ein får skvisa inn litt i løpet av ein dag - sjukehustime, lang lunsj med mamma og lillesøster, ein tur i skauen, besøk, matlaging og så klar for klubbvenninner
Eg har vakse opp i Fåreland. Overalt fantes det lam og sau i oppveksten. Men av ein eller annan merkeleg grunn kan eg ikkje minnast å ha fått servert rettar basert på lammekjøtdeig ein einaste gong
Tru det eller ei, men då eg var yngre var heilt hekta på indisk mat. Det er litt rart å tenkja på, sidan det ikkje er éin einaste indisk rett her på Ferdakost
Eg elskar sjølvfiska, nysteikt fjellørret med nypoteter og rømmesaus. Dessverre står retten alt for sjeldan menyen, sjølv om fiskeforsøka har vore mange
Det er strålande sol og kjøttfri middag på menyen. Idag gir eg dere oppskrift på eggebakt søtpotet. Ja, eg er utrulig hekta på søtpotet om dagane og det gjenspeiler seg i bloggen og oppskriftene mine
Sør-europearen er ikkje så glad i røykt spekemat som vi her i nord. Det kan vere ein av grunnane til at pancettaen – Italias svar på bacon eller flesk – sjeldan er innom røykomnen
Flyktningar frå Syria kjem til oss på flukt frå krig og naud. Kva har dei i bagasjen. Mellom sorg og smerte finn du og ein heilt fantastisk matkultur, som det er vel verd å bli kjend med
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.