Ser det går litt tid mellom hvert innlegg her, og det er fordi jeg ikke baker så mye kaker for tida, det går mest i brød og idag har jeg bakt Inger's Rugbrød
I dag har jeg bakt Ingers lavkarbobrød, oppskriften så både enkel og grei ut og det er den. Dette ble riktig så gode brød for de som lever på lavkarbodiett, og for oss andre, gode på smak, og enkel å skjære fine skiver av uten å smuldre
Eltefritt grovbrød. Jeg fortsetter å teste ut forskjellige varianter av eltefrie brød, det er så lett å røre sammen en deig om kvelden og like spennende å våkne opp for å steke det tidlig på morgenen
Jeg eksperimenterer med surdeig for tiden, og det er en spennende øvelse. Kornprodukter blir mer umamirike ved fermentering(gjæring) og ved langtidsheving
Eltefritt rugbrød i brødform. 12. 01. 2015 kl. 22. 18 i. Baking. Ingen kommentarer. Et av mine nyttårsforsett var å bli flinkere til å bake brød - med flinkere menes oftere enn 0 ganger i året
Rugspirer ser ikke så veldig delikate ut der de vokser på seg lange, hårete røtter, men de er enkle å spire og jeg syns ikke dere skal skremmes av det litt underlige utseende
Det er vel ikke til å unngå at det skinner igjennom at jeg er en stor tilhenger av eltefri bakst. Det er ikke så rart, så lett og ukomplisert som det er
Enda en brødoppskrift fra meg, og det er vel fordi det spises mer brød enn kaker her i huset. o)Dette er også en oppskrift på brød som påbegynnes den ene dagen og fortsettes den neste, en metode som gir veldig saftige og holdbare brød
Ingers rugbrød har etter hva jeg ser av oppskrifter på nettet 1,5 kg hvetemel til 200 gram rug. Jeg liker å bruke kortreiste råvarer, og når jeg baker så liker jeg å bruke mel fra lokale produsenter og helst økologisk
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.