I dag var det en ny porsjon medlaks som ble laget, som er en av favorittene. Mos maten som du selv ønsker, tilsett urter og smak til med nykvernet pepper
Jeg har bakt laks i ovnen i dag og har smakssatt den med dill og chili, og som tilbehør, kokte poteter, en god salat og en nydelig grønn saus basert på basilikum og spinat, enklere blir det ikke
Gjerne friske urter også hvis du har. Laksefileter. Krydre med litt salt og litt sitronsaft. Bak laksefiletene i ovnen, da trenger du ikke bruke noe fett
Uansett hvordan vi tilbereder laks så er det sunn mat med viktige næringsstoffer, laks er en av de fiskesorter som er viktig å spise opptil flere ganger i uken, og siden vi spiser laks så ofte, gjelder det å variere
Smakskombinasjonen av laks og butterdeig er helt nydelig og med pesto eller pepperost i tillegg. Laks er en av favorittene og denne innpakkede versjonen bringer den til nye høyder
Det var godt med et laksemåltid nå etter all den ribben og pinnekjøttet, blir liksom mett på en bedre måte når man spiser fisk, man orker å gjøre litt mere etter måltidet
Denne retten gikk av med seieren hos meg etter å ha sett på Smaken av Norge for noen år siden. Sett ovenen på 50 graderLegg fisken i en ildfast form, salte og peppreBland olje, timian og løk med en stavmikserHell blandingen over fiskenBak i ovnen i ca 25 minutterPisk rømmen stiv og tilsett pepperrot. Smak til med sitronsaft, salt og pepperSett kaldtKutt bacon i små biter og stek i smør på lav varme til væsken skiller segSil så stekefettet og bland det med olje og eddikØk varmen og stek baconet videre til det blir sprøttStrø på en klype sukker og tilsett noen dråper eddik mot slutten av stekingen, da karamelliserer det segBland salat og persille med bacon og vinaigrette og dandér pent på en tallerkenLegg fisken over og topp det hele med en god dæsj pepperrotrømme og gressløk 6 personer
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.