Jeg hadde lokalradioen på, og der ble det snakk om Johan Falkberget som er fra distriktet her. Jeg sto altså å knadde deigen og tenkte på dette navnet og at dette brødet passettil diverse nattmat / kveldsretter
Dette er enkelt og godt. Dekk bakebollen med plast og håndkle. #hashtag #blogg #inspirasjon #helse. Eltes i kjøkkenmaskin på sakte fart i ca 2-5min (ikke elt lenger for da vil deigen kunne bli seig og tung). Om morgenen deles deigen i 2 deler og formen til brød. Ha over i 2brødformer og etterhev ca 1. #kosthold #mat #oppskrift #brød #utensukkeroghvetemel #matfoross #kos #familie 2 brød
Det er laget av fullkornshavre og lages enkelt glutenfritt ved å bruke glutenfrie havregryn. Brødet er i utgangspunktet vegansk og full av fiber, vitaminer og mineraler
Det som er fint når man baker selv er at man slipper salt, sukker og andre unødvendige stoffer. Av denne oppskriften ble det to store brød, og jeg delte de i fire og frøys ned 3 halve brød. 5boks rømme2 pakke gjær1-2 ss honningBland dette sammen, og rør gjæren godt ut i væskaTilsett
Det er også veldig praktisk å ha liggende i fryseren til venninner. Jeg er seff også fan av fenomenet "proteinbrød" med cottage cheese som hovedingrediens
Kjempe saftig og godt brød, det er en liten prosess men tar egentlig ikke så mye tid. + 5 dl vann og 1 ss eddik. Bland alt sammen i en bakebolle og la det stå ca 8 timer før du går til neste trinn. Bland så sammen 0,5 dl lunkent vann, og rør ut gjær. Ha alt over i bakebollen og elt det skikkelig sammen i 5 minutter. La det stå i 5 minutter og skru ned tempraturen til 150 grader og setter de på nederste rille. La det stå i ca 70 minutter - jeg tok de så ut av formene, la de på hodet på rist og satt de tilbake i ovnen i 15 minutter, og la de avkjøles helt før du skjærer i dem. 5 minutter og skru ned tempraturen til
Lag deigen og tilpass melmengden etter hvor fast du vil ha deigen. Kna deigen og lag et fint sprekkfritt brød, legg i smurt eller bakapapirkledd form eller bare på stekebrett på bakepapir
Siden lillebror og jeg først var i gang på kjøkkenet i går, lagde vi brød også. Dvs helst slippe dra frem kjøkkenmaskinen, og helst bare kunne røre det sammen med en tresleiv
Terje, som har bloggen Nettbakeren, er en av mine favorittbakere. Han har ikke bare helt fantastiske oppskrifter, men han er også både positiv og dyktig, og så baker han med hjertet
Denne fantastiske oppskriften fant jeg på dramaticpancake, og her er min versjon av orginalen. Smaker nydelig med ett dryss av serranoskinke (her brukt spekeskinke) og hardkokte egg
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.