200 gr smør100 gr sukker300 gr hvetemel3 ts vaniljesukker2-4 ss kakao (avhengig av hvor mye kakaosmak du vil ha). Sett de til steking på en stekeplate med bakepapir i ovnen på 175 grader i 5-6 minutter (avhengig av ovnen). 2-4 ss kakao
-). Julebaksten som minner meg mest om min barndoms jul er uten tvil risboller. De smaker av barnslige forventninger og gir meg ekstra lyst til å knipe på pakkene under treet
-). Stekes på 150 grader i 15-20 min. 15-20 min Marengs. Disse marengsene lages opprinnelig med mandler. Jeg tåler ikke så godt mandler, så jeg bruker paranøtter i stedet
Kjevle deigen ut, litt tykkere enn du ville kjevlet vanlig pepperkakedeig, 3-4 mm. Legg kakene på bakepapir på stekeplater og stek på 180 grader i 12-14 min
I delfiakake brukes tradisjonelt Per- eller Mariekjeks, men de glutenfrie mariekjeksene jeg får tak i inneholder melk, så jeg bruker glutenfrie havredigestivekjeks
Stek dem i 10-12 minutter. Jeg har nå lært meg at for å få kokosmakroner som er spø på utsiden og skikkelig seige inni, så er det vikitg at massen varmes opp, i stedet for å piskes
4 egg + 1 egggule, 2-3 ss sukrin, 1 gnutta stevia, 50g smeltet usaltet smør, 1 dl grädde, 1dl kokosmel, 4 ss fiberhusk, 2 ts bakepulver, 1 pose saffran 0,5g og 1 egghvite for pensling. Bland så i resten, og la de heve i ca 5-10 min
ShareFacebookTwitterE-postPinterestGoogleLik dette. Eg driv å planlegg julebaksten. I fjor tok eg med meg så mykje ymse heim som aldri blei ete opp, så i år har eg berre tenkt å ha med meg eit par, tre sortar til Ørsta
Stekes på 150 grader i 15-20 min. 15-20 min Marengs. Disse marengsene smakte jeg for første gang hos svigermor i fjor, de er sprø og seige og smaker av deilige valnøtter
eks et norgesglass til jul, eller som vert-/vertinnegave i disse førjulstider. Stikk ut kakefigurer og legg dem på en bakepapirkledd stekeplate, sett dem i ovnen på midterste rille, og la dem steke i 6-8 minutter
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.