Den kvelden laget jeg riskrem, som ble veldig god. Det har blitt mye mat og mye søtt denne ferien, skal bli godt å komme tilbake til normalt med moderate mengder mat og søtsaker
Den riskremen med kunstige tilsetninger og kjedelige røde saften. Riskrem og rødsaus er enkelt å lage. Det er også enkelt å sette en frisk god smak på dette uten nevneverdig mye ekstra arbeid
Vanligvis så spiser familien riskrem eller karamellpudding som dessert på juleaften, men i år så fant jeg denne oppskriften og alle var gira på å forandre litt på tradisjonene vi ellers pleier å ha
Frukt og bær er jo bare så godt da. Bruk de fruktene du liker best og som er i sesong. Sharon ser ut som en liten, oransje tomat og hører til i persimonfamilien
Denne fruktsalaten ble utrolig god, siden både blåbær og annanas var søte. Disse granateplene venter jeg på hele året, for de er så utrolig søte og gode
Hun har skrubbet kjøkkenet, og lister, så nå skinner det her. Så i dag blir det fruktsalat. Kjøpte masse deilig frukt i går, og det ligger fremme å frister
Har du ikke granateplesirup kan du erstatte det med en liten skvis lime- eller sitronsaft – eventuelt lage det selv ved å presse ut safta fra et granateple og koke det inn til en sirup (spar på overskuddet)
Slik blir riskremen enda bedre – Ris a la mande Rød sausKok opp jordbær, vann og melis. La det koke et par minutter, avkjøl og kjør i food processor eller med stavmikser til en glatt saus
Her kan alle typer frukt brukes alt etter hva du har, tåler og liker. Mager vanilje kesam eller laktosefri vaniljeyoghurt (for min del går litt mager kesam fint, men det er veldig forskjelligfra person til person)
På flatbygda i Hedmark er det mange, som spiser risengrynsgrøt med sukker, kanel og meierismør til formiddagsmat på juleaften og restene blir brukt i desserten
Vi har selvsagt mandel i både lille julaften, og i riskremen selveste julaften. Pisk fløten til myke topper, helst for hånd sammen med sukker og vaniljesukker
Ris og melkeprodukter er det mye av i indisk kjøkken. Det som skiller riskrem fra indisk dessert er at det er uten krydder mens i India bruker vi litt krydder i de fleste dessertene også
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.