Til ca 30 - 40 stykk. 200 g havregryn (5 dl) (250 - 300 g om du ønsker litt fastere "kjekskonsistens"). Stek så midt i forvarmet ovn på 200 grader i 6 - 8 minutter til kjeksene begynner å bli gylne i kantene. 200 g havregryn (5 dl) (250 - 300 g om du ønsker litt fastere "kjekskonsistens")
The post Julens beste risboller appeared first on Bakeprosjektet. Risboller er perfekte å lage med små barn, min 3-åring og jeg hadde en flott bakestund en søndag formiddag da vi lagde disse
Woah, dette ble plutselig ernæring på nerde-nivå. Når vi er hjemme i jula er det fint å ha noe god vegetarisk julemat tilgjengelig, som passer til julens måltider
Jeg elsker det med eggesalat, tomatsild eller sursild-egentlig alt av julepålegg igrunn. -ca. -). -1 liter lunkent vann. -50 g gjær. -1 ts salt. -5 dl mørk sirup. -2 dl rosiner. -1 l siktet rugmel. Etterhev i 30-40 minutter, pensle med egg. Stekes ved 200 grader i cirka 30-40 minutter på nederste rille. -Sonja- 3 store brød. 30-40 minutter på nederste rille
Sen frokost med tomatsild på brødskiva - Nam. Enten elsker du det eller så hater du det - ingen mellomting, det er ofte den litt 'geleaktige' konsistensen mange sliter med
Den skal være smørbar-er den for hard. -). -Sonja- ca. -225 g smeltet smør. -150 g sukker. -1 ts vaniljesukker. -200 g smeltet,mørk sjokolade. -1 egg. -210 g hvetemel. -70 g kakao. -1 ts salt. -1 ts natron. -115 g romtemperert smør. -200-250g melis. -1 ss melis. -1 ss melk. La det være cirka 2 cm mellomrom mellom cookiesen-de flyter bittelitt ut. prøv gjerne med 1-2 ss glatt peanøttsmør i fyllet. 200-250g melis
Muscat fra Languedoc- Roussillion, ikke polvare, Eiswein fra Tyskland/Østerrike polvare, Sauternes fra Boredaux og Tokaijer fra Ungarn, disse fåes på polet
- 2 1/2 kopp hvetemel. -1 ss sukker. -3/4 ts salt. -10 ss smør. -1/3 kopp matfett. -6 ss(eller mer)isvann. -1/2 kopp sukker. -1/4 kopp brunt sukker. -2 ss hvetemel. -1 ss sitronsaft. -2 ss revet sitronskall. -1/8 ts muskat. -6-8 epler, skrell og fjern kjernehusene, skjær i tynne skiver. Reduser varmen til 180 grader, og stek videre til saften som bobler opp er blitt litt tykk og paiskallet er dypt gyllenbrunt-ca. -Sonja- 2 1/2 kopp hvetemel. 6-8 epler
Vi melder oss på konkurransen på matbloggsentralen der man skal lage en pepperkake-kake. 1 dl melis/tagatesse (til rømme-kremost blandingen). La lokket stå på i ca 20-30 min (det stivner fort med delfiafett)
grovkornet sennep og svensk hjemmebakt tunnbrød setter prikken over i-en. Legg det i vann noen timer før hvis du ikke vil ha det for salt, eller kok det opp og slå av vannet for så å fylle på nytt og la det trekke ca 2-3 timer(kjøttet må løsne lett). 1-1,5 kg. Sett inn i 175 graders ovn til skinken har en fin farge (15-20 min. (ca 2-3 timer) Kålrotstappen er nesten like viktig som kjøttet synes vi. 1-1,5 kg. 8-10 grovhakkede cocktailbær. 1-1,5 kg kålrot. ca 2-3 timer) Kålrotstappen er nesten like viktig som kjøttet synes vi. 8-10 grovhakkede cocktailbær
Shortbread er en klassisk Skotsk kjeks som består av kun tre ingredienser og er lett å lage. Før i tiden var Shortbread dyrt og bare en luksus for store anledninger som Jul og bryllupsfeiring, men når for tiden er den en kjeks som også kan nytes i hverdagen
Julens peppernøtter. Vil du ha dem helt harde, anbefaler jeg deg å skru ned temperaturen til 150 grader og steke dem i ytterliggere 8 -10 minutter. 40 g smør1 egg5 ss mandelmel4 ss sukringold1 ts kanel1/2 ts ingefær1/2 ts nellik1/2 ts kardemomme1 ts natron1 -2 ss melk, eventuelt vann
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.