Visp kremfløten til kremog bland sammen medkremostog melis. Fyll jordbærene medkremostblandingen. Bland de tørre ingrediensene godt sammen og ha det i eggedosisen skiftevis med smeltet smør
Marengsbunn med Marsipan og Hasselnøtter dekket medNougatkrem. Se også oppskrift på Nøttedrøm med Marsipan HER for en annen nydelig kake som kan minne litt om denne i smaken
Denne gulekaken (suksess kake) er bare sååå god og bytter en sukker med annen søtning som feks sukrin så blir det en litt sunnere versjon som kan den nytes med bedre samvittighet også på mørke høst dager
Vær forsiktig med varmen så den ikke blir brent i bunnen. Bland forsiktig i maltemandler og melis. Stor kake400 g melis400 g malte mandler ( eller mandler og nøtter)8 eggehviterPisk eggehvitene stive. Fordeles i to 24-26 cm kakeformerog stekes midt i ovnen på 180ºC ca 20-25 minutter. 6 dl fløte200 g sukker1 toppet ts vaniljesukkerKok opp i en kjele og piskes godt til det tykner. ( 1-1 ½ plate kokesjokolade kan knekkes i biter og smeltes i fyllet. Da blir kaken brun )240 g smør delt i terninger røres inn i kremenEtter avkjøling fordeles fyllet mellom og over kaken
Med smuler av ladies´ kisses og syltetøy på toppen. Med pikekyss/marengs på toppen. Da jeg gikk på husmorskolen i hine hårde dager var dette en dessert vi pleide å lage for å benytte rester av småkaker, og vi kalte den "kaker i krem"
Gulkrem. Rips tenker jeg også kan funke, så man får litt syrlighet til denne ellers så søte kaken. Til slutt brer du eggekremen over nøttebunnen, og dekorerer med valgfri pynt
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.