En superenkel "iskake",eller Pavlova med iskrem. 3 eggehviter1/2 ts sitronsaft2 dl sukkerPisk eggehvitene og sitronen (event en dråpe eddik/salt) stiv,ha i litt og litt sukker og pisk videre til en god og stiv masse. Smør utover bakepapir i ønsket form, (jeg laget en liten og en stor sirkel)Sett inn på 150*, senk til 125* og stek i 1,5-2 timer
Pavlova med bringebærkrem – min favoritt. De andre Pavlovaene jeg har lagd, har vært sprø hele veien igjennom til kremen har myket dem opp, og kremen må has på noen timer i forveien for å få til dette
Har også lest meg til når man skal fylle kaker med vaniljekrem så kan det være en fordel å ha litt gelatin allerede i eggeblandingen når den har kokt opp
Pisk fløten hardt og tilsett litt vaniljesukker. (Nasjonalkaken i New Zealand)3 eggehviter1 ts hvitvinseddik2 dl sukker1/2 ts maisenna1/2 ts vaniljesukker2,5 dl fløtevaniljesukker3 dl vaniljekrem200 g bærSett stekovnen på 250 grader Visp eggehviten til hard skum. Sett den inn i ovnen og senk gradene til 100
Får du rester til overs er det med andre ord bare å legge stykkene i fryseren. Dette er klart min favoritt lavkarbo kake som fungerer like godt som kos på kvelden alene som å servere gjester i større lag, og nå som konfirmasjonssesongen er over oss er jeg ganske sikker på at den blir en slager også her
kaker. Pisk til massen blir tykk og blank. kaker. Tilsett hakkede hasselnøtter. Kok opp vannet til geleen. Sett kaken i kjøleskapet til geleen er helt stiv
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.