3 gulrøtter,
kuttet i terninger på cirka ½ – 1 cm 1 stor rød paprika, kuttet i terninger på cirka ½ – 1 cm (Cirka) 250 gram ferdigstekt kalkun- eller kyllingkjøtt, revet opp i tynne strimler
1 ss
provence-krydder
1 ½ liter
kyllingkraft
400 gram
(1 boks) hermetiske tomater
200 gram
ferdigkokt ris, helst fullkornris eller villris
200 gram
grønnkål, hakket
½ ts
salt
½ ts
svart pepper
Suppen kan pyntes med finhakket bladpersille og/eller parmesan, med det kan helt fint sløyfes!
Jeg har aldri hatt så veldig sans for grønnkål, og har slitt med bruksområder for denne kålen. Har du ikke tørkemaskin kan du sikkert bruke en stekovn med laveste varme og døren på gløtt
Retten jeg presenterer her kan serveres vegetarisk, evt sammen med potetstappe. Jeg har fått veldig sansen for grønnkål i det siste og spiser det flere ganger i uken i ulike varianter
Grønnkål er lastet med forbindelser som antas å ha beskyttende effekt mot kreft, inkludert sulforafane som er et stoff som har vist seg å bidra til å bekjempe dannelsen av kreft på molekylært nivå
Rør gjennom varmt pasta å tjene, topping med ekstra parmesan og olivenolje, hvis du vil. Sett pinjekjerner, parmesan, hvitløk, olje, grønnkål og sitronsaft i en food prosessor og suse til en pasta
I dag har grønnkålen fått selskap av brokkoli og litt grønnsaksrester og serveres sammen med torsk stekt på panne, men det er grønnkålen som har hovedrollen i dag
Grønnkål er i vinden som aldri før og det er heller ikke så rart. Når jeg så ferdig kuttet grønnkål i butikken var min første tanke at dette er ganske mye for lille meg og var litt redd for at det skulle bli gammelt før jeg rakk å spise det
Jeg har valgt å bruke grønnkål, flaskegresskar, shiitake, aroma sopp og hvite bønner, er næringsrike grønnsaker som ikke bare gir en kraftig og fyldig smak til suppen, men også tektur med noe å tygge på
Legg grønnkålen utover et stekebrett. Passe mengde medgrønnkål (ca 1 bolle). Stekes i ovnen på 150 grader i 8 min, vend på chipsen med en stekespade og stek så i 15 min til ca 1 ss olje og masser det inn
Smak til med salt og pepper. Har hørt at Grønnkål er den nye super grønnsaken man bør prøve. Man kan godt erstatte hamp melet med vanlig hvetemel hvis man vil det
Strålende enkelt, kjempesunt med lite kalorier og som sagt veldig godt. passe mengde grønnkålblader. Del grønnkålen i små biter som på bildet, tørk av fuktighet
I dag ble den store restemiddag-dagen, med rester av kalkun, grønnsaker og urter. La dette surre et par minutter på medium varme og tilsett skrella og kutta grønnsaker sammen med vatn og resten av ingrediensene
Grønnkålmed chorizo. Ikke nok med at det smaker godt, det er sundt i tillegg. Jeg har blitt så glad i grønnkål at jeg bruker det i forskjellige varianter flere ganger i uken
De fleste tradisjonelle oppskriftene for kalkunsuppe inneholder nudler men jeg bytter de ut med quinoa for å gjøre suppa både glutenfri og mer næringsrik
Pisk sammen litt olivenolje, sitrosaft med safran vannet og bruk dette som dressing. Salat av grønnkål, squash, gulrot og miks av beter m safran dressing
Gresskar, kikerter og grønnkål får en runde i stekepannen sammen med olje, hvitløk, salt og pepper før man blander inn fetaost, soltørket tomat, vårløk og ristede kjerner
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.