Server gjerne gratengen sammen med en deilig salat. til 4 personer3egg3 dl fløte250 g skinke i biter250 g raspet ost1 ss sennep(kan utelates)2-3 vårløk salt og pepper Bland sammenfløte,eggog sennep. 3 egg. 3 dl fløte
En jeg studerer med som heter Kristin lurte på om jeg kunne lage grove ost og skinke horn. Vi pleier å ha lange dager på skolen i eksamensperioden og da er det lettvint å ta med seg ost og skinke horn til lunsj
Åh som jeg koser meg med kaffe og serinakaker i det jeg skriver dette innleget. Bruk hendene og lag små kuler med deig som du fordeler på et stekebrett med bakepapir
Bremykt hadde en avstemming for hvilke 7 slag som hører julen til, og det var disse 7 slagene som ble stemt fram som jeg bakte og tok bilder av. Kransekake ble også stemt fram som en av de 7 slagene
Blogger, nettet, tilbudsblader, ukeblader og tv-programmer florerer med matoppskrifter og tips. Det er en rullekake, fylt med krem med karamellsaus og mandler på toppen
Kalvebiffmed friske grønnsaker og aspargespoteter. Kalvekjøtt er, i likhet med feks. Jeg er ikke helt enig, jeg har alltid ment at disse to deilige kjøttslagene burde få sin renessanse, uten å gjøre det styggdyrt
Hjemmelaget ferskost med løpe er utrolig fasinerende å lage, nesten som et lite mirakel hver gang. 1,5 liter helmelk (jeg bruker Q-melk) varmes opp til 35 grader på svak varme. 8 ml osteløpe med noen rolige tak med en gullende ren sleiv. Skjær et rutemønster med en skarp, helt ren kniv i osten og la den stå i 20 minutter til. 35 g
Begynn med minste mengden og smak til. Chevre med valnøtter og bakte rødbeter. Fiken med spekeskinke. Talleggio, Brie eller ChevreFilodeig3 ss smeltet smør100 gr valnøtter2-3 ss honning2-3 ss Balsamico1 dl olivenoljeRuccola. Sett ovnen på 200 graderSkjær osten i ca 1 cm tykke skiver og ca 3-4 cm i breddeLegg hver ostebit på et ½ flak med filodeigPakk osten inn som en pakke. Pass på at pakken blir tett så osten ikke siver ut når den smelterPensle godt med smørLegg i ildfast form og stek til de blir gyllne 10-12 minutterServer med valnøtter i balsamicosirup og ruccola. 3 ss smeltet smør. 2-3 ss honning. 2-3 ss Balsamico
Hvis du ønsker å servere noe utenom det vanlige nyttårsaften eller ved en annen spesiell anledning må du prøve å servere Champagne sammen med en AOP kittmodningsost, som for eksempel Langres
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.