Smak til med litt urter og sjekk om suppe er passe salt og kraftig. Visp kraftig rundt i suppa med en pisk eller sleiv slik at stivelsen i ertene skal jevne
Smak ertene til med salt og pepper og server dem til kjøttet og flesket. Legg ertene i bløt i rikelig med kalt vann, gjerne natten over (ca 8 timer). 250 g gule erter
De aller fleste er nok vant med gule erter til denne deilige, kraftige, smakfulle norske retten. Det salte lammekjøttet har fått koke en stund, flesket er lagt i, og løken med istukne nellikspiker gir, sammen med laurbærbladene en deilig smak til retten
Kok opp og kjør suppen helt glatt med en stavmikser. Kok opp igjen og tilsett kremfløte, mere buljong hvis suppen er for tykk og smak til med salt, lime og krydder
Det får jeg jo aldri til, men det er så nær som man kommer med slowcookeren, altså. Denne gangen ble det en enkel gryte med høyrygg av kalv fra Brekke gård
PASTA CARBONARA MED SOLTØRKET TOMAT OG ERTER. Siden jeg la ut det siste innlegget om helseplagene som psykisk mishandling kan medføre, har innboksen omtrent eksplodert
Denne uka kjøpte jeg med vårens første parti ferske erter. Sola varmer, det holder med en skjorte for å gå ut, det er fremdeles lyst når vi spiser middag, katta har løpetid
Bytt på ingrediensene og server like gjerne pasta med laks eller reker som med kylling. Tilsett kjøtt, erter og cherrytomater, og til sist blander du inn kremen
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.