Ovnsstektegrønnsaker og laks med himmelsk enkel hollandaise. Lar du sausen stå og putre litt kan du spe den med litt og litt vann, den tykner nemlig når den står og putrer i vannbadet
Grønnsaker bakt i ovn med god olje og krydder smaker så utrolig godt at du egentlig har nok med bare grønnsakene til middag, men i dag har jeg også laget noen saftige karbonader, og topper det hele med en god dressing
Til denne retten passer det perfekt med en rik søtpotetstappe, og ovnsstektegrønnsaker og pærer. Når dagene blir kortere, og temperaturene synker, er det tid for å fylle leiligheten med venner og la duftene av kylling, hvitvin og timian spre varme og god stemning
Server karbonadene sammen medgrønnsaker og dijonkremen. Vanligvis lager vi det meste av maten fra bunnen av, men noen ganger er det greit med halvfabrikata
Bland med litt olje. Spe med fløte. Smak til med salt. 1 andebryst (2 pers)Skjær ruter i skinnet, og legg andebrystet med skinnsida ned i varm stekepanne. Ovnsbakte grønnsaker (1-2 pers)1 liten squash1/2 rødløk2 hvitløksfedd2 små gulrøtter1/4 paprika. Rødvinssaus ( nok til 4)1 rødløk1 fedd hvitløksmør til steking2 dl rødvin1 ss honning1 dl vannkalvefond (smak til - begynn med 2 ts)1 ss smørtimian Jevning- i dag brukte jeg litt maizennaSmelt litt smør i en kjele
Inspirert av en god venninnes utprøving av nye oppskrifter i påsken, lagde jeg steinbit og restegrønnsaker, med ris og en siste lille rest av hummus til middag
Jeg laget til karbonader på følgende måte. For en ukes tid siden, da jeg nok en gang hadde glemt både knekkebrød og andre nødvendige lunsjingredienser hjemme, tok jeg en tur på Spar og kjøpte litt snadder til lunsj, der plukket jeg opp en brosjyre som kunne fortelle at kyllingbryst medrotgrønnsaker og soppsuas er snadder - dette husket jeg da jeg oppdaget at OBS hadde tilbud på lammekjøttdeig uka etter
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.