Ha hvitløken i en panne med olivenolje på middels varme. I hvertfall ikke når det tar form som en fantsisk tomatsaus, som kan brukes til populære retter som er elsket over hele verden, som pasta og pizza
Skjær løk i skiver og del hvitløken i to - surr i olje til løken er blankTilsett grovhakkede tomater og bland sammen før du tilsetter de hermetiske tomateneTilsett krydder og sukker og la det småkoke i minst en halv time (gjerne opp mot et par timer hvis du begynner tidlig nok)Sil av sausen - ta vare på kraften, den kan du benytte i andre retterSmak til med salt og pepper og kjør sausen med en stavmikser - sil av i et dørslag
Vend dem i olje, salt og pepper. salt og pepper. salt og pepper. )1 kg rødbeter1 ss olivenoljesalt og pepperKrem100g gresk youghurt2 ss fersk revet parmesan+ litt til pynt1 hvitløksfedd finhakketsalt og pepperSett på ovnen på 175 graderskrell og del opp rødbetene i små staver. Enkelt, sunt og veldig godt 1 kg rødbeter
Med en boks hakkede plommetomater av god kvalitet (mer umami), kan du ikke mislykkes og du kan bygge sausen ut til mange andre berømte tomatbaserte retter
Er særdeles glad i og inspirert av Manuela Kjeilen for Cupcakedelen av bloggen min Alle hennes bøker anbefales på det varmeste til alle som er glad i mat ogbaking
Matbloggen Cupcakes og Tapas — Inspirerende oppskrifter
Hva er vel sildesalaten og leverposteien til jul uten rødbeter, så derfor er det like greit å få gjort unna rødbetsyltingen, for de aller beste rødbetene er de hjemmelagde så klart
Legg i en ildfast form sammen med skrellet løk og hele hvitløksfedd med skallet på. Tomatbasen kan også brukes som base for tomatsuppe, hjemmelaget ketchup, pizzasaus og pastasaus
Jeg har testet litt tomatsauser i det siste, og ettersom det er litt jobb med det, så er det greit å lage i større porsjoner og fryse ned en base til senere bruk
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.