Nå som det nyeste familiemedlemet har blitt 2,5 uker, og kjelleren nesten er tømt for ting, etter vi ble rammet av "frida" og fikk kjelleren full av vann er det på tide å lage litt ordentlig mat her i huset. Oppskriften er for 4 porsjoner, og serveres med poteter eller ris. 1 boks hele tomater1 stor løk1/2 bunt persille2 hvitløkfedd3 ss peanøttolje600g seifilet1ss karrisalt og pepper1dl matlagings hvitvin. Ha i hakket persille, knuste hvitløksfedd og tomatene som du deler opp i små biter ha på salt og pepper, la det putre i 5min. Strø salt og pepper på begge sidene til seifiletene, legg de oppå tomatsausen og strø over med karri, 1ss olje, hell på vinen og legg på lokk
Greske kjøttbollermed spinat og parmesan. Bland karbonadedeig med paprikapulver, chili, cummin, sennepspulver, pepper, salt, ingefær, hvitløk, kanel og kardemomme
prøv med en ørligen klatt tomatpurè. Lag runde kjøttbollermed en våt ss og hånden din. Server kjøttbollene med fløtesaus, poteter, brokkoli og stikkelsbærgelè
Rør så inn worchestershiresaus, ketchup, eddik, brunt sukker ,sennep , kaffe og tomater. Dette var en skikkelig innertier-og en rett som kommer til å stå på menyen mange ganger framover
Suppeposer kan med andre ord bare gå å legge seg. Tilsett tomat, sukker og buljong. Jeg pleier å ha suppen med meg på en termokopp eller termos, sammen med to hardkokte egg og litt frukt
Er du innom for middagstips har eg en ny og knallgod oppskrift til dere, greskinspirerte kjøttbollermed fetaost og oregano, servert med tatziki og rotmos
La deigen stå og trekke til seg smak, mens du heller starter på den kremedetomatsausen. Sett pannen til siden, og start nå med å lage små kjøttboller vha
Form kjøttboller i hånden med en skje, og stek dem i en stekepanne til de får en stekeskorpe. Synes du den blir litt for tykk, er det bare å spe den med litt vann
Kjøttboller er godt, enten du lever lavkarbo eller ikke. Kjøttbollene er fylt med fetaost, men du kan sikkert bruke norvegia eller andre ostetyper hvis du foretrekker det
Panerte kongereker (Scampi)Sriracha og tomat vinger med yoghurt dipDel på. Begynn med sausen. I en kjele, ha hakkede tomater, grovhakket løk, finhakket hvitløk
Spiser jeg sukker, så våkner jeg garantert med vondt i alle fingerledd og andre ledd i kroppen. Så oppskriftene mine er basert på et lavkarbo kosthold med hjemmelaget mat uten raske karbohydrater
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.