Start med kjøttet. Smak til med salt og pepper. Server med litt godt lavkarbo brød, eller knekkebrød. Kjært barn har mange navn - Betasuppe, kjøttsuppe, sodd, brennsnut
Kok opp lettsaltet vann mens du begynner å steke karbonadedeigen sammen med oppkuttet løk. legg i en ildfastform og ha litt rapsolje eller olivenolje over med litt salt
Det å eksperimentere litt med nye krydder og prøve nye retter gjør jeg gjerne. Uten purreløken sitter du igjen med en vassen dårlig kopi av hva som kunne vært ukas kanskje beste middag (i tillegg til den sunneste) Her kan du ved enkle grep gjøre kjøttsuppa til grønnsakssuppe også, det eneste du trenger å gjøre er å kutte ut kjøttet
Kjøttsuppemed kikerter (På sparebluss. Jeg har fryst ned porsjoner i plastposer som jeg har merket med sprittusj, da har jeg gode, sunne og kjapp middager flere ganger
Karbonadedeig stekt med paprikapulver, cummin, kanel, oregano, hvitløk, salt og pepper. Og så, i stedet for å tilsette en boks med hakkede tomater som vanlig, så hadde jeg i litt ketchup og grovsterk sennep
) passer det innmari godt med en varmende suppe til middag – og gjerne rester til lunsj også. Det var nesten like lett, bare med noen ekstra ingredienser
Det er ikke mye som smaker bedre om høsten enn en deilig suppe med høstens grønnsaker. Til dette bruker jeg spesielle siler, det holder ikke med en vanlig sil
Skjær kjøttet i passende biter og ha det i suppen sammen med margen helt til slutt. Suppen kan du servere med hjemmelaget lefsekling - se oppskriften til venstre
Denne dagen var suppekokingen som et skritt tilbake i tid, med ro og mulighet til en sakte utvikling av gode og fyldige smaker og å kunne følge tradisjoner og bruke gamle kunster
Valget falt på islandsk kjøttsuppemed lammekjøtt og grønnsaker. Jeg pleier alltid å kjøpe med meg spesielle krydder som kan være vanskelig å få tak i her hjemme i Norge
Retter med kjøttdeig. Dermed ble denne retten til. Retter med kjøttdeig. 1/2 kg karbonadedeig/kjøttdeig. 29 i Retter med kjøttdeig. 29 i Retter med kjøttdeig
Og da er det på tide med en varmende suppe. Jeg serverer kjøttet oppdelt i terninger oppi suppa, ikke suppe for seg og kjøttet for seg, i skiver med kokte poteter og løksaus, som jeg ser mange gjør
Kjøttdeig og karbonadedeig lages raskt hjemme om man har kjøkkenmaskin med kvern. HøyryggVi startet med å legge kjøtt og kvern i fryseren for å få det så kaldt som mulig
Crock- pot er en slow cooker som er et hendig kjøkkenredskap (kanskje spesielt ideelt for travle mennesker med en hektisk hverdag, som ønsker å spise hjemmelaget god mat)
Disse gnages godt ned av samtlige familiemedlemmer. Så er det jo også godt med så mye spekekjøtt som mulig og dermed blir ofte beinet nærmest kjøttfritt før det skal bli suppe
Her servert med parmesanen min fra Italia, som tydeligvis aldri tar slutt. Men det betyr bare at den lette sommermaten kan byttes ut med gryter og supper og alt som er mektig og varmende
Noe av det beste og mest beroligende jeg vet er å stå på kjøkkenet og lage/ bake mat (rydde opp der i mot er ikke like gøy), jo mer som må kuttes og dilles med jo gøyere er det
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.