I dag lages det blodklubb i det Hermanske hjem. Nå har det seg slik at Jon hater blodklubb, men Kari har vært med på å lage blodklubb så lenge hun kan huske
Sur-søt løksaus. Sausen skal ha en mild sur-søt smak. Sur-søt løksaus. 2-3 ss sukker/stevia el annen søtning. 175-200 g siktet spelt . Dryss over salt og la kjøttet trekke under lokk, til det er mørt ca 2-3 timer. Del grønnsakene opp i strimler/skiver og la grønnsakene koke med de siste 20-30 min. Kok opp og la sausen koke 8-10 min. Dekk med litt plast og la røren svelle 10-15 min. La bollene trekke i suppen i 5-10 min avhengig av størrelse. 2-3 ss sukker/stevia el annen søtning. 175-200 g siktet spelt
Ferskt kjøt og suppe kan serverast med eller utan klot. Klot er små bollar av mjøl, egg og krydder som får koke med i suppa, og som gjer retten meir mettande
I Frankrike kalles denne retten - Gryte over ilden ”Pot au feu”. Sur-søt løksaus. 10-15 min. La bollene trekke i suppen i 5-10 min avhengig av størrelse. 3/4 - 1. 2-3 ss sukker. ¾ - 1. 175-200 g hvetemel
I helgen fanns ett längre DN-reportage om Isabella Löwengrip, kanske mer känd som Blondinbella. Hon har smyckesföretag och makeup-varumärken, samarbeten och middagar med *Blondinbella-wannabes”
Enkelte bruker bare fett til blodklubb. Koketiden varierer etter størrelsen på klubben, 1-2 timer. Noen blander ut blodet med vann eller melk, opptil 1/3 med melk
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.