Kombucha er en fermentert drikk som er næringsrik og har en utrolig god smak. Det sies at kombucha kan ha en heldig virkning mot kreft, MS, mage/fordøyelses problemer, høyt blodtrykk, kandida overvekst og hudproblemer (kan også brukes direkte på huden, i tillegg til å drikkes)
För dig, mig och nyfikenheten har jag bryggd min första egna kombucha. Kombucha är ett fermenterat te, fullt av mjölksyrebakterier som gör under för magen och smakar lite fest
. God morgen alle sammen. Her merkes det at høsten er på gang, de kjølige morgenene, trærne begynne så vidt å få gule blader og for ikke å snakke om at kveldene blir stadig kortere
kitchenkaos | kaos på kjøkkenet – men morro er det!
Jeg har i alle fall blitt sittende med noen ekstra kombuchababyer, og isteden for å kompostere de har jeg eksperimentert litt med å fermentere andre ting enn te
var hupso_title_c="Kombucha (fermentert te)". Kombucha er en helsedrikk jeg drikker hver dag. Kombucha er ganske likt vannkefir i innhold, men smaken er helt annerledes
godt syrna kombucha, laget på ren grønn te. det mye feit saus og kombuchabernaise fremover. 0,5 dl godt syrlig kombucha, hvordan du lager kombucha finner du her eller i min fermenterings e-bok. Fres løk i et par ss smør til den blir blank og dufter godt, ha i estragon, kombucha og vann og kok det inn til det er ca 2 ss væske igjen
Når jeg nå poster hvordan jeg lager yoghurt må jeg komme med en stor advarsel til alle som mener at all melkemat skal pasteuriseres og da i særdeleshet yoghurt på grunn av noen skumle bakterier som jeg ikke er redd for
Dette innlegget begynte jeg på i 2012, rett etter at den da nyfrelste Kim Orderud (Baconkongen) og hans gode Therese hadde vært her og røkt fleskestykkene sine hos meg
Spiring er noe jeg har gjort i 20 år, en rutine som jeg finner mest nytte av i vinterhalvåret. Jeg blir nemlig ofte noe slukøret når jeg går i butikken og finner slitne grønnsaker som jeg tror har minimalt med livskraft og næring i seg
Kofferten fylles med surdeigsstarter, vannkefirkorn, kombucha og andre udetonerte bomber, så jeg planlegger å tjore meg godt fast i flysetet i morgen gry-tidlig på min ferd mot Ålebyen
Fermenteringstrenden har kommet for fullt og fjor var det mye snakk om Kombucha, men nå er det vannkefir som er det hotteste, og som også er er min favoritt
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.