Kortreist Middag. 17. 10. 2015 kl. 07. 35 i. Vegetarmat. 2 kommentarer. Hei. Som jeg nevnte i går ble det helnorsk, kortreist middag med grønnsaker fra hagen, Kooperativet og selvplukket tyttebær
. Nesten all maten vi spiser i fjellandsbyen er produsert på Kreta. Vi holder oss gjerne til lokal ost, lokalt kjøtt, fersk fisk fra Sør-Kreta-havet (Libya-havet), sesongens frukt og grønnsaker, lokal honning, og urter vi sanker selv
Mat trenger ikke å koste all verden. Det er mange som sliter med stram økonomi i Norge, og i dag laget jeg en meget rimelig burger, som er enkel å lage
Med stor hage skulle en jo tro at vi hadde veldig grønne fingre. Det stemmer nok ikke helt. Vi liker absolutt å holde på i hagen, men vi har sjelden så god tid at vi får det skikkelig til
Friske urter, kortreiste deilige Vestfold grønnsaker og siden Petter også er kokk. Römertopf eller leirgryte som vi vanligvis sier på norsk er et fantastisk lite kjøkkenredskap
Som mange av dere vet er jeg en ganske stor tilhenger av Jamie Oliver og hans arbeid. Ikke bare matlagingen hans men også hans engasjement når det kommer til å bedre matkunnskapen hos våre unge håpefulle
Tomatene jeg bruker er svært kortreiste siden de vokser i hagen. Pizza og stein hører sammen. Etter at vi fikk stenovn i hagen, spiser vi sjelden pizza ute fordi vi opplever ofte at pizzabunnen ikke er sprø nok
Dryss fileten med et jevnt lag grovt salt. La den ligge med saltet på i ca. 20 minutter. Skyll fisken godt i kaldt vann og klapp fileten tørr med kjøkkenpapir
Å koke pinnekjøtt i leirgryte er utrolig smart. Kjøttet beholder saftigheten og koker ikke tørt. Sett gryten med kjøtt i ovnen og la den bare stå der i 2-3-4 timer, alt etter hvor høy temperaturen er
SØTPOTETKNEKKEBRØD OG SNART HELG. 06. 03. 2015 kl. 07. 16 i. Frokost & Lunsjtips. 10 kommentarer. God morgen. Denne uka har det vært herlig vær, så nå håper jeg våren kommer
Skal man tro vestlendingene blir det ikke jul før pinnekjøttet står på bordet. Nå er det nå slik at det ikke bare er vestlendingene som nyter den herlige og unike smaken av saltet pinnekjøtt i løpet av julen, da nordmenn flest har begynt å få øynene opp for denne maten i nyere tider
Det er en helt egen smak av kortreiste bær som har fått lov til å bli modne i solen. . Da vi kom hjem fra Tysklandstur var bringebærbuskene fulle av modne bær
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.