koteletter (oppskrift på dette kommer på torsdag), eller til festmat som f. Ovnsbakte rotgrønnsaker er skikkelig bra høstmat…rotgrønnsakene er i sesong og så smaker de inmari godt og passer til både hverdags til f
Bland alt godt sammenBak i ovn på 200 grader til de er møre ca 20-25 minutter 5 charlottløk. Ovnsbakte grønnsaker er flott følge til alle type kjøttretter og du kan benytte de grønnsakene du liker best
Bli den første til å like dette innlegget ved å klikke på hjertet, tusen takk. Jeg hadde også tilfeldigvis et lass med rotgrønnsaker liggende, så jeg bestemte meg enkelt og greit for å lage ovnsbakte grønnsaker
Rotgrønnsaker og høst hører sammen. Ovnsbakte rotgrønnsaker er veldig enkelt, og bortsett fra skrelling og kutting gjør de seg selv der de står i ovnen og baker
Hell litt olivenolje over grønnsakene, og ha på salt, pepper og dill til det ser passe ut. Sett forma inn i ovnen på 225 grader, og la det steke i 45 minutter
Kok opp gulrøtter og pastinakk i én kjele og rødbeter i en annen kjele (for å ikke farge av på de øvrige grønnsakene) i 3-4 minutter. Fordel grønnsakene i ett lag utover en langpanne og stek i ovn på 190 grader til de er møre
Legg fisken oppå grønnsakene og smak til med salt, gjerne tangsalt. Sett dem i en ildfast form med soppolje og salt, stek i en vedfyrt ovn (eller sett formen i vanlig ovnen på 175 °C) til grønnsakene er al dente. Varmes i ovnen til fisken har en indre temperatur på 46 °C, eller til den er ferdig
Legg de så på ett stekebrett med bakepapir. Legg på tallerken og ha over fetaost og gresskarkjerner. 2 rødbeter1 pastinakk2 røde løk2 gulrøtter1 stor søtpotet1 potet200 gram fetaostrosmarinen håndfull gresskarkjernerpepper2 ss olivenolje1 ss balsamicoeddikStekeovnen settes på 225 grader
Bakte rotgrønnsaker. Kutt grønnsakene i terningerDel charlottløk og hvitløk i toLegg så alt i en ildfast form og hell over olje og honningKrydre med urter og salt og pepper og bland godtSett formen i ovnen på 200 grader til grønnsakene er møre, ca 45-60 minutterSkinnet på andebrystene rutes, krydresBrunes filetene med skinnsiden ned i en panneLegg andefiletene med skinnet opp og fettet fra pannen over grønnsakene. Andebrystene tas ut når de når en kjernetemeratur på ca 65 graderDersom grønnsakene ikke er møre la de stå litt tilLa kjøttet hvile i noen minutterSkjær kjøttet i skiver og servér med rødvinssaus og rødløkmarmelade
En veggis rett passer utmerket her nå etter julen, en sunn og god start på det nye året. Rotgrønnsaker er mettende og sammen med litt stekte nøtter, og cottage cheese og soltørkede tomater ved siden, gir det et en deilig smak og et godt look
Det er ikke så ofte vi serverer stek nå lenger, men av og til hender det at det står på menyen. Når steken er ferdig tar du den ut av ovnen og lar den hvile på benken et kvarters tid før du skjærer den opp
Smaken/styrken på sennep varier mye etter merke og type, jeg brukte dijon sennep. Med noen billige rotgrønnsaker som tilbehør, ble det en rimelig, enkel, men god middag
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.