Krydderbakst i mai; ølkake og gresskarpannekaker.
Silje setter i gang
Silje setter i gang
  • Vurder denne oppskriften!
  • Din vurdering
Sammenlagt vurdering 0 0 vurderinger

Ingredienser

  • Ingen grunn til å reserver krydder til jula, jeg lager kaker med typisk julekrydder hele året.
  • I påsken fikk jeg smake ølkake, og og det måtte jo prøves.
  •  
  • Oppskrift
  • 500 gr. Hvetemel
  • 500 gr. Brunt sukker
  • 2 ts malt nellik
  • 2 ts malt kanel
  • 2 ts natron
  • 2 egg 1 flaske øl. (0,33)
  • Øllen kan være hva som helst. Det står ofte vørterøl i oppskriftene men minbrors håndbryggede IPA fungerte fint.
  • Fordeles på to mellomstore brødformer med bakepapir i.
  • Stekes på 180 grader i 55-60 minutter Serveres med kviteseidsmør eller vanlig smør.
  • Jeg snubla også over en oppskrift på gresskarpannekaker og har jo fremdeles masse gresskar i fryseren.
  • Det minner mest om sveler, ikke vanlige pannekaker, og egner seg til en lørdagsfrokost.
  • 3 dl. Revet gresskar
  • 3 dl. Kulturmelk
  • 2 ss matolje
  • 4 ss brunt sukker
  • 2,5 dl sammalt hvetemel
  • 2 egg 2 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • Krydder: malt nellik, kanel, kardemumme, muskatt, ingefær
  • Røres sammen og stekes som små lapper i stekepannen.

Instruksjoner

Kommentarer

Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.