Hjertelig takk for at du tar deg tid til å titte innom hos meg i dag, så koselig. I dag kommer noen bilder av hvordan jeg pyntet bordet til julaften – men det passer minst like godt til nyttårsaften
Bakt søtpotet med laks + Bakt potet med mais, rømme og smør med stekt laks til minsten Tir. Vi tok med maten ned til Mjøsa og lagde bål og lagde "pytt i panne" med
Smak til med salt og pepper. 3 l kjøttbuljong (vann + terninger)750 g røket svinekjøtt i terninger1 litt over middelsstor kålrot i terninger10 store gulrøtter i biter på størrelse med det andre1 stor purre i ringer 1/2 cm---15-20 poteter skrelt og delt i fire2 bokser salat- og grytebønnersalt og pepper---persilledryss(hjemmebakt) flatbrød eller rundstykker/brød1. Ha i kjøtt og grønnsaker, kokes til alt er mørt, 15-20 min
Finhakk løk og hvitløk, stek løken i litt olje i en stort kjele på medium høy varme til den er myk og blank, ha i hvitløken, stek i et minutt, ha kyllingvingen i kjelen, hell over soyasaus,legg på lokklavingene koke i fem minnutter
Tilsetttil slutt kremfløten og spe evt på med mer melis dersom du ønsker fastere konsistens. Dette er en standard smørkremfrosting som passer bra til alt
Du kan også bruke skrei i skiver og la de trekke i vann ( se tips legger ned på siden). Når den er i sin beste alder kommer den inn til norskekysten for å gyte
Ha deigen over på en benk eller et bord og elt inn resten av melet til du har en fin og glatt deig. På disse har jeg brukt en Bever kake-utstikker som vi fikk i Kristiansand Dyrepark for noen år siden
Du kan selvsagt kjøre vanlig vri med potet og raspa/kokt gulrot, men jeg har helt dilla på tomat og løksalat + persille om dagen og får det til å passe til det meste
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.