Server kyllingrettenmed kokt ris, mangoskiver, korianderblader og ristede mandelflak. Retten lokket med "Lettvint, raskt og kjempegodt", og da fant den kjapt veien inn i ukeplanen min
En leigryte (sett denne i vann på morgningen)1 hel kylling - Gni denne med pepper, salt og spisskummin1 søtpotet - skjær i biter1 squash - skjær i biter1 løk - del i 41 liten håndfull rosiner1 liten håndfull mandler1 kanelstang1 ts koriander1 ts spisskummin3 hvitløksfedd1/2 sitron - i skiversalt pepper vannta opp leirgryten fra vannet, legg i grønnsakene og rør godt inn krydderet, mandler og rosiner. Legg på kyllingen og ha på lokket Sett leirgryten i kald ovn og sett den på 250 graderLa den stå i ca 40- 50 minutter 1 hel kylling
Legg et par kladder med hvitløksmøret på toppen av kyllingfiletene. Brett Strandaskinken rundt filetene, så skjøtene/endene er under kyllingen, og legg de i en ildfast form
Satay kan selvfølgelig brukes til mye mer enn bare kylling, men ettersom jeg kommer med en oppskrift med svin og en med oksekjøtt senere i uka, passer det godt medkylling her
Server med ris, en god salat og hell litt Sataysaus over kyllingen før servering. Ett par biter med lime som du presser over kyllingen setter en ekstra spiss på smaken
Server med ris, salat og peanøttsaus. Saften av 1/2 løk1 ss soyasaus1 presset fedd hvitløk1 ts ingefær1 ts sukker1 ss olje1/4 ts pepper2 kyllingfileter (blir 4 spyd) i biterPeanøttsaus Rasp løken i en sil over en skål. Det er bare saften av løken du skal bruke, så press ut det du får til Bland så i soyasaus, presset hvitløk, ingefær, sukker, olje og pepper Bland kyllingfilet bitene i marinaden, og la det står i minst 30 minutter Legg spydene i bløt en stund før du trer på de marinerte bitene av kylling
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.