Server nanbrød med koriander og iskald mango lassi ved siden av kyllingtikka masala og mixed raita. Kyllingbitene serveres i en deilig indisk saus aller helst sammen med nanbrød, raita, ris og en iskald mango lassi
- 2-3 kyllingfileter- salt- spiskummen- malt koriander- 2 dl matyoghurt eller yoghurt naturell- 1 stor løk- 4 fedd hvitløk- ca. 5 cm fersk ingefær- 4 ss garam masala krydder- 1 boks (400 g) grovhakkede tomater- 3 dl fløte(- 1/2 finhakket chili med frø og kayennepepper hvis du vil ha et hottere resultat)- 2 dl bulgur- 4 dl vann- 1/2 ts saltBle du fristet. 2-3 kyllingfileter. 2 dl matyoghurt eller yoghurt naturell
Skjær kyllingfilet i små firkanter og stek på middels varme sammen med hvitløk og krydder. Curry, cummin, kardemomme, kanel, chili, ingefær og sennepspulver
Bland kyllingfiletene med marinaden og la den stå kjølig i minst én time. Ha krydrene sammen med yoghurt naturell i en bolle, riv over litt fersk ingefær, skvis over litt sitronsaft og tilsett et par spiseskjeer med en nøytral olje
Kyllingfileene skjæres i biter og legges i en bolle. Server med ris og salat. Ønsker du å ha kyllingen i blandingen kan denne tilsettes når du har kokt opp sausen
Så steker man kyllingog marinade i ovnen, og tilsetter sausen før servering. Jeg filleterte den, og kokte kraft på ben og avskjær, men du ka gjerne la ben fra lår og vinger bli igjen
Ha kyllingen i ei bolle og tøm over tandori pastaen. Vi hadde dette til middag i går, og jeg gleder meg allerede til å spise restene i senere i dag hehe Det er også perfekt å ha med til lunsj, om det er nok rester vel å merke
Fakta er at kyllingtikka masala kalles en sann engelsk nasjonalrett, og at det er skikkelig godt. Skrap av det meste av marinaden fra kyllingfiletene, og legg de på et stekebrett dekket med aluminiumsfolie
Kyllingtikka masala og generelt indisk mat er noe av det beste jeg vet. Det finnes mange forskjellige oppskrifter på denne retten, og selv om denne oppskriften er ganske enkel, inneholder den likvel både kokosmelk, fløte OGyoghurt
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.